«Έκτρωμα το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για το περιβάλλον, το νερό και τα σκουπίδια»

Τις θέσεις του, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει:

«Είχε  κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» του ΥΠΕΝ με πρόθεση να ψηφιστεί την περασμένη εβδομάδα ,ύστερα από δημόσια διαβούλευση ολίγων ημερών! Μετά την γενική κατακραυγή  από  επτά περιβαλλοντικές οργανώσεις και  τον τύπο  αλλά και  την αμφισβήτηση του ακόμα και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ,τόσο για την ακατανόητη σπουδή και την πολύ σύντομη διαβούλευση όσο και κυρίως για τις διατάξεις του,  αποσύρθηκε για λίγες μέρες και πρόκειται να εισαχθεί για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο  είναι και αυτές που  αφορούν κρίσιμα ζητήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως, μεταξύ άλλων, η επιβάρυνση όλων των ζωνών προστασίας των περιοχών του δικτύου Natura 2000, η εκχέρσωση δασικών εκτάσεων, η υπέρμετρη παροχή  κινήτρων και διευκολύνσεων σύνθετων  τουριστικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και σειρά αποσπασματικών πολεοδομικών ρυθμίσεων».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *