Κάλεσμα για μαζική στήριξη της απεργίας
Απεργιακός ξεσηκωμός.Kανείς για δουλειά, όλοι στις συγκεντρώσεις, είναι το αγωνιστικό μήνυμα που έρχεται από όλες τις περιοχές της χώρας.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία με πολύμορφη δράση δίνουν τη μάχη με το απεργιακό κάλεσμα προκειμένου με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις να δοθεί απάντηση στην κοροϊδία των voucher, των pass και των …καλαθιών δίχως πάτο. Παράλληλα στέλνουν το μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, ρεύμα και καύσιμα φτηνά για τον λαό.
Στην Καλαμάτα είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις. Η μία έξω από Εργατικό Κέντρο στις 10.30 π.μ. και η άλλη στις 10.00 π.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Από την πλευρά της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας σημειώνεται ότι οι διεκδικήσεις εστιάζουν σε πάγια ζητήματα του εργατικού δυναμικού της χώρας, αλλά και γύρω από τις ολοένα αυξανόμενες τιμές της ενέργειας, των τροφίμων και των συναφών ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία βαραίνουν την ελληνική κοινωνία και αυξάνουν τις ανισότητες.
Από την πλευρά του ΠΑΜΕ αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι απεργούν: Γιατί φουντώνει η οργή που προκαλεί η υποκρισία της κυβέρνησης, που επιχειρεί να παρουσιάσει ως πολιτική στήριξης των λαϊκών οικογενειών από την ακρίβεια, την αύξηση των λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης, διάφορα μέτρα – κοροϊδία τύπου «pass» και άλλα, με τα λαϊκά νοικοκυριά να στενάζουν από τους πανάκριβους λογαριασμούς και τον «μπαμπούλα» του δύσκολου χειμώνα να προκαλεί μεγαλύτερη ανασφάλεια.
Γιατί ακόμα και εκείνοι που είχαν προσδοκίες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για μειώσεις στις τιμές των ειδών βασικής κατανάλωσης, ήρθαν αντιμέτωποι με έναν ακόμα εμπαιγμό, βλέποντας τις εβδομαδιαίες προσφορές των super market να βαφτίζονται «καλάθι του νοικοκυριού» και το λαϊκό εισόδημα να «γίνεται καπνός».
Γιατί την ίδια ώρα που ο λαός «βράζει στο καζάνι», οι επιχειρηματικοί όμιλοι θησαυρίζουν, καταγράφουν ρεκόρ κερδοφορίας, ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, στα καύσιμα, στα τρόφιμα κ.ά. Γιατί και η σημερινή κατάσταση δείχνει ότι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».