Η πολιτική της Ν.Δ. οδηγεί την κοινωνία στα… βράχια

Θέματα αιχμής έθεσε στη χθεσινή της εκδήλωση, στο ξενοδοχείο Rex, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνία του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Οικονομία και εργασία είναι ζητήματα άμεσης προτεραιότητας και πολύ ψηλά στις απαντήσεις των πολιτών στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Άλλωστε και η απεργία της ΓΣΕΕ για τα δύο αυτά ζητήματα… κατέβασε τους/τις εργαζόμενους/ες στους δρόμους.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι τομεάρχες Οικονομίας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βουλευτές Νίκος Παππάς και Γιώργος Γαβρήλος. Φυσικά, στην παρέμβασή τους οι ομιλητές έβαλαν στο τραπέζι κι άλλα μείζονα ζητήματα.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τα ζητήματα του κράτους δικαίου και η εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική θα βρεθούν στο επίκεντρο των επικείμενων ευρωεκλογών. Για να προσθέσει ότι με την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε μόνο η δημοσκοπική του ανάκαμψη, αλλά άνοιξε και η συζήτηση για όσα συζητά και βιώνει η κοινωνία. Που ακούει για πτώση του πληθωρισμού, αλλά δε βλέπει μείωση τιμών, «καθώς το μόνο που έχουμε είναι μείωση του ρυθμού αύξησής τους».

Ο Νίκος Παππάς χαρακτήρισε, επίσης, απολύτως επιτυχημένη την εσωκομματική διαδικασία επιλογής υποψήφιων ευρωβουλευτών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γαβρήλος σχολίασε ότι η χώρα δεν μπορεί άλλο να αναπνεύσει μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει επιβάλλει η Ν.Δ. Επισήμανε, δε, ότι το να μπορεί να τα βγάζει κανείς πέρα με το μισθό του και να καλύπτει αξιοπρεπώς τα έξοδα της καθημερινότητάς του, δεν είναι δεδομένο για την πλειοψηφία του κόσμου.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι πολλοί, όχι μόνο νέοι αλλά και συνταξιούχοι, αναγκάζονται πια να δουλεύουν παράλληλα με μαύρα μεροκάματα και σε επισφαλείς συνθήκες, για να μπορέσουν να ζήσουν χωρίς αδιέξοδα και χρέη, ενώ και οι έλεγχοι για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και τις συνθήκες ασφάλειας είναι ελλιπείς.

Written by