Στο 38 % η πρόοδος του έργου – Στόχος το 85% μέχρι το τέλος του 2024

DCIM\100MEDIA\DJI_0186.JPG

Συνεχίζει να σκαρφαλώνει η πρόοδος στα εργοτάξια του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος της Ολυμπίας Οδού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com η συνολική πρόοδος έχει φτάσει πλέον το 38,4%. Μέχρι και το τέλος Μαρτίου οι πιστοποιήσεις έχουν ξεπεράσει τα 113 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε πως στις αρχές του έτους η πρόοδος είχε φτάσει το 30%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τον Απρίλιο η κατασκευαστική πρόοδος στο Πάτρα-Πύργος θα ξεπεράσει το 40% ενώ στόχος είναι στο τέλος Ιουνίου το συνολικό εκτελεσμένο αντικείμενο να ξεπεράσει το 55%. Απώτερος στόχος όπως έχει δηλωθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι να αποδοθεί από φέτος το πρώτο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου και η συνολική πρόοδος να αγγίξει το 85%.

Σημαντικό στοιχείο της κατασκευής είναι πως έχουμε πλέον εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε δύο από τα τρία τμήματα ενώ θα ξεκινήσουν και στο τρίτο το αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση του έργου στο ypodomes.com η πρόοδος στα εργοτάξια ποικίλλει μέχρι σήμερα.

Πιο προχωρημένο είναι το τμήμα Γαστούνη-Πύργος που κατασκευάζει η ΤΕΡΝΑ που έφτασε στα τέλη Μαρτίου πάνω από το 57% από 45% στις αρχές του έτους. Στο τμήμα αυτό έχουν προχωρήσει ασφαλτοστρώσεις στο 50% του τμήματος δηλαδή στα 10 από τα 20 χιλιόμετρα και εδώ υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Στο τμήμα που έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ, Καραίικα-Γαστούνη, η πρόοδος έφτασε το 26,5% από 20% που ήταν στις αρχές του έτους και αναμένεται το επόμενο διάστημα να φορτσάρει. Σε αυτό το τμήμα προχωρούν οι προετοιμασίες για να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι πρώτες ασφαλτοστρώσεις σε μήκος περίπου 3-4 χιλιόμετρα.

Στο τμήμα της ΑΒΑΞ, Μιντιλόγλι-Καραϊικα, η πρόοδος σκαρφάλωσε στο 35% από το 27% στις αρχές του έτους. Εδώ τρέχουν τα έργα σε βαθμό που υπάρχει η αισιοδοξία πως θα πιαστεί το 50% στο επόμενο δίμηνο-τρίμηνο. Αναφορικά με τις ασφαλτοστρώσεις, αυτές πραγματοποιούνται σε μήκος 4-5 χιλιομέτρων και θα επεκταθούν ακόμα περισσότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Written by