Ζητάμε πλήρη ισοτιμία των παιδιών με αναπηρίες και αυτισμό

Ο Σύλλογος Γονέων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας, ο Σύλλογος Γονέων του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας και η Ένωση Γονέων Καλαμάτας με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό προβάλλει το αίτημα για την ισότιμη ένταξη των παιδιών με αναπηρίες και αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο, υπογραμμίζοντας τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τα κενά που υπάρχουν στο τομέα της εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Με κοινή τους ανακοίνωση παρουσιάζουν τα αιτήματά τους και υπογραμμίζουν ότι «τα παιδιά μας με Αναπηρία έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση  όπως κάθε παιδί».

“Η 2η Απριλίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό για να μας υπενθυμίζει ότι τα άτομα στο φάσμα του Αυτισμού δεν πρέπει να αποκλείονται από το κοινωνικό γίγνεσθαι. Η πλήρης ισοτιμία των Ατόμων με Αυτισμό και η ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο είναι συλλογική και πολιτειακή ευθύνη. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Οι μαθητές με Αναπηρία (ΑμεΑ) – αναμεσά τους και οι μαθητές  με αυτισμό-  καθώς και οι οικογένειές τους  βιώνουν την περιθωριοποίηση και την υποτίμηση από την πολιτεία, καθώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν σχολεία υποστελεχωμένα και κτίρια ακατάλληλα. Οδηγούμενοι από τα  κοινά μας προβλήματα αλλά και τα κοινά μας όνειρα,  οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Σχολείων του Δήμου Καλαμάτας και  η Ένωση Γονέων Καλαμάτας συνεχίζουμε τις δράσεις μας για την ανάδειξη των προβλημάτων της ειδικής αγωγής, αλλά και των προβλημάτων καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειες τους”.

Written by