Εκπροσώπηση της Καλαμάτας στη γενική συνέλευση

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του εν λόγω δικτύου. Εκεί το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Ιάκωβος Περρωτής.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε στο Δημαρχείο Τρικκαίων το περασμένο Σάββατο από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον απερχόμενο πρόεδρο του Δικτύου, τ. δήμαρχο Λεβαδέων Γιάννη Ταγκαλέγκα.

Στόχος του μνημονίου είναι η χρήση τεχνολογίας και επιτευγμάτων της συνολικότερα για την προστασία της φύσης και ειδικότερα για τα ποτάμια.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αναφέρθηκε στη σημασία, όχι μόνο του να στρέφουν οι πολίτες το βλέμμα στα ποτάμια, αλλά του να δίνεται έμφαση στα ίδια τα ποτάμια, με έργα που αφορούν στη φύση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Γιάννης Ανδρουλάκης, εστίασε σε δύο σημεία: στην ήδη μεγάλη παρέμβαση του φορέα με χρήματα ως υποστήριξη δράσεων για τα ποτάμια, αλλά και στην επικείμενη έμπρακτη στήριξη προς το Δίκτυο, μέσω των επερχόμενων μέτρων ειδικής στόχευσης για κατηγορίες ΟΤΑ. Μνημόνευσε, πάντως, τη σημασία της συνεργασίας των πολιτών για τη διατήρηση της φύσης και του περιβάλλοντος μετά την υλοποίηση των έργων.

Written by