Σε ιδιώτη οι χώροι στάθμευσης του Νέδοντα

Με την αντιπολίτευση να επιμένει ότι η ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ του Νέδοντα δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών, η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε χθες το μεσημέρι, κατά πλειοψηφία, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίησή τους. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, η λειτουργία του σταθμού με αντίτιμο (δηλαδή χρέωση για τη χρήση των χώρων στάθμευσης από τους πελάτες-δημότες) θα είναι 24ωρη, Δευτέρα έως Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων αργιών, καθώς και της τοπικής εορτής της 2ας Φεβρουαρίου.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, στον οποίο κατατέθηκε μία μόνο προσφορά, από την επιχείρηση που διαχειρίζεται μέχρι σήμερα τα πάρκινγκ, με τιμή 285.000 ευρώ το χρόνο, ενώ η ελάχιστη τιμή που είχε τεθεί στους όρους του διαγωνισμού ήταν 250.000 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι πέντε έτη με δικαίωμα παράτασης για άλλα πέντε.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης, επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή δεν παρουσίασε κάποια οικονομοτεχνική μελέτη που να δείχνει ότι είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών η ιδιωτικοποίηση των πάρκινγκ, αντί της ανάθεσης της διαχείρισής τους σε ιδιώτη, κάτι που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια. Επίσης τόνισε ότι με μια μόνο συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν υπήρξε ανταγωνισμός. Ανάλογη θέση διατύπωσε ο σύμβουλος της παράταξής του, Σπύρος Χανδρινός.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, είπε ότι τα πάρκινγκ μπορεί να τα λειτουργεί ο ίδιος ο Δήμος και να αξιοποιεί τα έσοδα προς όφελος της πόλης και των δημοτών.

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, από την πλευρά του επέμεινε ότι με τον ιδιώτη τα πάρκινγκ θα αναβαθμιστούν και θα πάψει να επικρατεί το χάλι που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά παρατηρείται σήμερα.

Written by