«Το συγκεκριμένο έργο φαίνεται ότι δεν πέτυχε το στόχο για τον οποίο κατασκευάστηκε ή τουλάχιστον δεν τον πέτυχε σε μεγάλο ποσοστό», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, αναφερόμενος στο αντιδιαβρωτικό έργο στον Άγιο Ανδρέα της Αίπειας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που έθεσε προχθές στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Μανώλης Μάκαρης, επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»…

Ο Μανώλης Μάκαρης τόνισε ότι με το έργο όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της διάβρωσης αλλά αντίθετα επεκτείνεται και σε παρακείμενες ακτές του Αγίου Ανδρέα.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, αναγνώρισε ότι κινδυνεύουν ιδιοκτησίες, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο οποίο πλησιάζει η θάλασσα, στην ακτή μπροστά από το οποίο υπήρχαν μάλιστα πέτρες, που σε ένα βαθμό το προστάτευαν, οι οποίες όμως χρησιμοποιήθηκαν για το αντιδιαβρωτικό έργο με αποτέλεσμα η επιχείρηση να είναι εκτεθειμένη.

Ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε ότι θα επιδιωχθεί, ως άμεσο μέτρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, να γίνουν παρεμβάσεις προστασίας ιδιοκτησιών, σε συνεργασία με το Λιμενικό. Για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι εκπονείται συμπληρωματική μελέτη και πως η περιφερειακή αρχή θα πρέπει να εντάξει το έργο που θα προταθεί στο νέο ΕΣΠΑ. Είπε συγκεκριμένα ότι οι ύφαλοι που έχουν κατασκευαστεί θα πρέπει να βγουν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για να ανακόπτουν τη δύναμη της.

Επίσης ο κ. Αναστασόπουλος σημείωσε: «Θέλω να απευθυνθώ στους ιδιοκτήτες και στις επιχειρήσεις που έχουν αυτά τα πολύ μεγάλα προβλήματα και να τους πω ότι θα είμαστε κοντά τους και ότι θα δούμε σε συνεργασία και με το Λιμενικό αν μπορούμε να κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις για να αποκτήσουν καλή λειτουργία του καλοκαίρι και να μην θιγούν περιουσίες όπως έχει εξελιχθεί το πράγμα».

Written by