Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της κύριας φάσης του έργου της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της Καλαμάτας. Οι εργασίες άρχισαν από την περιοχή της Άνθειας, επί της Εθνικής Οδού Καλαμάτας – Τρίπολης.

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για το έργο από τον υπεύθυνο εργοταξίου, παρουσία των προέδρων της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου, και του Συνδέσμου Ύδρευσης, Χρήστου Μωραγιάννη.

Με αφορμή την εκκίνηση του έργου ο κ. Βασιλόπουλος δήλωσε: «Ξεκίνησε ένα σπουδαίο έργο υποδομής για το Δήμο μας. Αναφέρομαι στο εμβληματικό έργο κατασκευής του αγωγού ύδρευσης Φ800. Ένα έργο που θα μεταφέρει το νερό από τις Πηγές του Πηδήματος στην Καλαμάτα, ένα έργο που τα παράλληλα δίκτυα έχουν υλοποιηθεί προς τη Μεσσήνη και τις δεξαμενές των χωριών μας και πλέον μπήκαμε στην τελική φάση κατασκευής. Έχουν έρθει τα πρώτα 4,5 χιλιόμετρα των αγωγών Φ800 και ήδη η ανάδοχος εταιρεία έχει ξεκινήσει την τοποθέτησή τους.

Συνδυαστικά με αυτό το σπουδαίο έργο, έχουμε και τη μεγάλη δεξαμενή 8.300 μ3 στον Αη Γιάννη Καρβούνη αλλά και τα έργα αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης εντός της Καλαμάτας (περίπου 50 χλμ νέων δικτύων κατά την α’ και β’ φάση του έργου, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και για την γ’ φάση περί τα 25 χλμ). Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι δημιουργούμε νέες υποδομές στην πόλη με ορίζοντα τα επόμενα 100 χρόνια».

Written by