Να αναβαθμιστούν οι υποδομές του για να επιτελέσει τον αναπτυξιακό του ρόλο

Στο αεροδρόμιο Καλαμάτας υπάρχουν ελλείψεις, υπάρχουν θέματα με τις υποδομές, καταγράφεται έλλειψη δημοσίων επενδύσεων, δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, βουλευτής Μεσσηνίας, ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και είχε ενημερωτική συνάντηση με την αερολιμενάρχη, Ακριβή Βλάχου. Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι, παρά τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση της κίνησης κατά την περσινή χρονιά, κάτι που το χαρακτήρισε “πάρα πολύ ανησυχητική εξέλιξη”…

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς ανέφερε ότι το αεροδρόμιο είναι η πύλη εισόδου όχι μόνο της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας αλλά όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γι’ αυτό και θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί στο έπακρο, κάτι που, όπως υπογράμμισε, δεν έχει γίνει. Ζήτησε λοιπόν να προχωρήσει η αναβάθμιση των υποδομών του, ώστε το αεροδρόμιο να επιτελέσει το ρόλο του σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Από την πλευρά της η αερολιμενάρχης Καλαμάτας, Ακριβή Βλάχου, σημείωσε ότι “η τουριστική σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει δειλά-δειλά. Φαίνεται ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη από πέρσι. Οι προβλέψεις είναι θετικές”.

Σε ερωτήσεις σχετικά με την έλλειψη προσωπικού και την κατάσταση των υποδομών του αεροδρομίου η κ. Βλάχου είπε πως “το αεροδρόμιο θα δουλέψει όπως δούλεψε και πέρσι, θα ενισχυθούμε πιθανότητα με συναδέλφους από την Αθήνα”. Είπε ότι υπάρχει ανάγκη για προσωπικό και ότι η διαβεβαίωση της κεντρικής υπηρεσίας είναι πως θα υπάρξει ενίσχυση, όπως και πέρσι. Για τις υποδομές σημείωσε: “Πιστεύω ότι στις υποδομές έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες αναβάθμισης τελευταία, και θα ξεκινήσει αναβάθμιση των χώρων υγιεινής εντός των ημερών. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες της θερινής περιόδου”

Written by