Τελετή έναρξης του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Σε ρυθμούς αποκριάτικους μπαίνει από σήμερα, Παρασκευή 1η Μαρτίου, ο Δήμος Καλαμάτας με την τελετή έναρξης του 11ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, που είναι προγραμματισμένη για τις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

Ο Μάρτιος ξεκινά με χαρά, κέφι, διάθεση για ξεφάντωμα, με πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων να έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο, όπως αναφέρθηκε χθες  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις”, Σωτήρης Κριτσωτάκης, ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής Παναγιώτης Δραγκιώτης, που θα είναι και ο παρουσιαστής της βραδιάς μαζί με την Ελένη Λιάσκα, η αντιπρόεδρος της “Φάρις”, Τασούλα Φοίφα, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού, Θώμη Σταμούλη, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που συμμετέχουν.    

Με αφορμή την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων, ο κ. Βασιλόπουλος απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους, υπογραμμίζοντας ότι έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στην πόλη, στις γειτονιές, στο Ιστορικό Κέντρο, στην παραλία, και στις Κοινότητες, με τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα να έχει φορέσει ήδη τα εορταστικά της εν όψει Αποκριάς, και να «υπόσχεται χαρά και διασκέδαση για όλους».

Ο κ. Κριτσωτάκης έδωσε το σύνθημα της έναρξης, “πάμε δυνατά για το 11ο Καλαματιανό Καρναβάλι”, απευθύνοντας ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν το θεσμό, υπογραμμίζοντας ότι η στήριξη που υπήρξε φέτος από τους επαγγελματίες της πόλης ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Ο κ. Δραγκιώτης έδωσε μια γεύση από τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, επισημαίνοντας τη μεγάλη συμμετοχή από σχολεία, ΚΔΑΠ και συλλόγους της πόλης.

Η κα Φοίφα εστίασε στην επαναφορά της Πριγκίπισσας Ιζαμπούς στο Καρναβάλι, χαρακτηρίζοντάς τη “σημείο αναφοράς”, καθώς έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης.

Στο παραδοσιακό γαϊτανάκι στην κεντρική πλατεία, στις 10 Μαρτίου, και στη συμμετοχή της Δημοτικής Σχολής Χορού με χορογραφία που έχουν ετοιμάσει, αναφέρθηκε η κα Σταμούλη.

Εκ μέρους του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας μίλησε ο Γιάννης Κολοβός, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη των ανθρώπων της εστίασης, που δίνουν το «παρών» και στηρίζουν όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου, δίνοντας έμφαση στις συνεργασίες και τις συνέργειες για την προβολή της πόλης.

Με τη σειρά τους κάλεσμα συμμετοχής απηύθυναν και οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που συμμετέχουν, όπως το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού,  η ομάδα του Διαγωνισμού Μίμησης και Τραγουδιού Deja Vu, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, και η ομάδα των Παιχνιδιών.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο αποκριάτικος στολισμός της Καλαμάτας, ώστε να μπαίνουν κάτοικοι και επισκέπτες στο κλίμα της Αποκριάς, με τις εκδηλώσεις να κορυφώνονται με τη νυχτερινή παρέλαση στις 16 Μαρτίου, αλλά και τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και τελετή λήξης την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Όλο αυτό το διάστημα θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δράσεις, και καρναβαλικά και θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια με συμμετοχή μικρών και μεγάλων, συναυλίες και παραδοσιακά γλέντια, όπως επιβάλλει η Αποκριά.

Φέτος, μάλιστα, στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί και καρναβαλική ποδηλατοβόλτα από την κεντρική πλατεία μέχρι την προκυμαία του λιμανιού, αλλά και αποκριάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την ορχήστρα να εμφανίζεται… μεταμφιεσμένη, και με είσοδο ελεύθερη αποκλειστικά για μεταμφιεσμένους!

Written by