«Στάση πληρωμών» στα έργα της περιφέρειας Πελοποννήσου

Καμία πληρωμή σε έργα, ιδιωτικά ή δημόσια, που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ή το ΕΣΠΑ, δεν πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα που έχει ανακύψει τέθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (6/12) στην έδρα της Περιφέρειας (Τρίπολη), στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη.

Όπως σημειώθηκε στη σύσκεψη, πλέον δεν γίνονται πληρωμές σε όλο το φάσμα των έργων του ΠΔΕ, αλλά και του ΕΣΠΑ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είτε αυτά αναφέρονται στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο -γεγονός το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Νίκας, «συνδέεται με κεντρικές αποφάσεις, με κυβερνητικές αποφάσεις και αφορά σε μια γραφειοκρατική τακτοποίηση των οικονομικών».

“«Η πλέον πρόσφατη πληροφόρηση που έχουμε είναι ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Ιανουάριο», δήλωσε ο Π. Νίκας στη συνέχεια για να τονίσει καταλήγοντας:

«Ειλικρινά λυπάμαι για το γεγονός αυτό, το οποίο έχει επιπτώσεις σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ως προς αυτή την αφερεγγυότητα, την μη πληρωμή των έργων -είτε του ΠΔΕ, είτε του ΕΣΠΑ- δεν υπάρχει καμία ευθύνη από την πλευρά της Περιφέρειας. Αυτό που επί της ουσίας κάνει η Περιφέρεια είναι να λαμβάνει από την κυβέρνηση την τυπική επιβεβαίωση περί ύπαρξης διαθέσιμων πιστώσεων για το καθένα από αυτά τα έργα».

Written by