Υπεγράφη και ξεκινάει το σημαντικό έργο διαχείρισης της λυματολάσπης

Η υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου ξεκινά από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, μετά την υπογραφή της σύμβαση από τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Θανάση Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γιάννη Τόλιο, για το σπουδαίο περιβαλλοντικά έργο της διαχείρισης της λυματολάσπης.

Πρόκειται για μια διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, που περιελάμβανε την ολοκληρωμένη πρόταση για την υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων με τίτλο: «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας» προϋπολογισμού μελέτης που αγγίζει τα 8.000.000 ευρώ. Ανάδοχος του έργου, που χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι η Κ/Ξ TEDRA – Τ.Ε.Σ. Α.Ε..

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, υπογράμμισε την περιβαλλοντική αξία του έργου, τονίζοντας ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση των υποδομών μας».

 Ο κ. Βασιλόπουλος, επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση του έργου η ΔΕΥΑ Καλαμάτας δεν θα χρειάζεται να μεταφέρει ετησίως 5.000 τόνους λυματολάσπης, αλλά θα τη διαχειρίζεται η ίδια με σύγχρονο τρόπο στις νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν.

Written by