Δολιοφθορά πλατάνων στη δενδροστοιχία της οδού Αριστομένους

Σε συνέχεια αυτοψίας γεωπόνου της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας στο ανατολικό πεζοδρόμιο της Αριστομένους, στη συμβολή με την Β. Κωνσταντίνου (Αριστομένους 85), διαπιστώθηκε ότι έχει διενεργηθεί από άγνωστο άτομο τομή σε δύο πλατάνους με σχετικό εργαλείο (χειροπρίονο, αλυσοπρίονο).

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι, αφενός, κάποιος άγνωστος προέβη σε παράνομες πράξεις δολιοφθοράς δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της πόλης και, αφετέρου, αυτές οι πράξεις δύναται να οδηγήσουν σε ξήρανση των δέντρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί ότι σε διπλανό πλατάνο τον Νοέμβριο του 2020 είχε πραγματοποιηθεί επίσης δολιοφθορά και ξήρανση δέντρου για το οποίο είχε γίνει σχετική αναφορά από την Υπηρεσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας “το γεγονός ότι κάποιος/οι δημότες δεν επιθυμούν την ύπαρξη των δέντρων και προβαίνουν σε παράνομες και επικίνδυνες πράξεις στο κέντρο της πόλης θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και για το λόγο αυτό από την Υπηρεσία έχει ζητηθεί να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να αναζητηθούν, να ταυτοποιηθούν οι δράστες (υλικό από κάμερες ασφαλείας κ.λπ.) και να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις”.

Written by