Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Κλιματικό Συμβόλαιο της Καλαμάτας

Το υποβληθέν Κλιματικό Συμβόλαιο της Καλαμάτας ελέγχθηκε από την ομάδα συντονισμού NetZeroCities και συνολικά πληροί τα κριτήρια του Έλεγχου Πληρότητας. Πλέον έχει κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της πύλης NetZeroCities, όπου και θα αξιολογηθεί προκειμένου ακολούθως να απονεμηθεί στην Καλαμάτα το σήμα της Αποστολής της Ε.Ε.

«Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και πάλι για όλες τις προσπάθειες και τις φιλοδοξίες που επιδείξατε με την ανάπτυξη του Κλιματικού Συμβολαίου της πόληw σας και την εξαιρετική συνεισφορά σας», αναφέρεται -μεταξύ άλλων-  στην επίσημη ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας προχθές.

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Το ταξίδι της πόλης μας στο δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα συνεχίζεται. Όπως και η διαρκής προσπάθεια να μετατρέψουμε την Καλαμάτα σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, από την ομάδα συντονισμού NetZeroCities, το Κλιματικό Συμβόλαιο που υποβάλαμε, ελέγχθηκε, πληροί όλα τα κριτήρια και πλέον έχει κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επόμενο βήμα, σε περίπου τέσσερις μήνες, αποτελεί η έγκρισή του και η τελική πιστοποίηση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν για τη σύνταξή του, στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Μπασακίδη, σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, καθώς και στα μέλη των ομάδων εργασίας που συμμετείχαν στη εκπόνησή του.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε με την ίδια ένταση να εργαζόμαστε καθημερινά, για μια Καλαμάτα ακόμα καλύτερη, περισσότερο πράσινη, έξυπνη, φιλική, φιλόξενη και κλιματικά ουδέτερη».

#kanali1kalamatas#

Written by