Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας

Υπεγράφη χθες στις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. στην Αθήνα, από το διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Θανάση Γιάνναρη, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Βέργας, παρουσία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των Κτηριακών Υποδομών, Τίμου Κατσίπου.

Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 360.000 ευρώ, για το οποίο η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση μέσω των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που θα μετατρέψει στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας σε ενεργειακά αυτόνομο.

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., Τίμο Κατσίπο, όσο και τον Μεσσήνιο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Θανάση Γιάνναρη για την άριστη συνεργασία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την υλοποίηση σημαντικών έργων στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, με την ευκαιρία της επίσκεψης, ο Δήμαρχος είχε συνεργασία με την ηγεσία των Κτιριακών Υποδομών και υπηρεσιακούς παράγοντες, για όλα τα θέματα που αφορούν το δήμο Καλαμάτας.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο, η εξέλιξη των εργασιών στα Σχολεία της Άνω – Κάτω Άμφειας, οι εργασίες στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού και η ολοκλήρωση των εργασιών για την τοποθέτηση συστήματος ψύξης – θέρμανσης στο Κλειστό της Τέντας.

Επίσης, προς συζήτηση τέθηκαν νέα έργα που η Δημοτική Αρχή διεκδικεί, όπως η κατασκευή ενός νέου προπονητηρίου σε σχολικό συγκρότημα, η κατασκευή ενός νέου Δημοτικού Σχολείου και η κατασκευή του Νηπιαγωγείου στη Ράχη.

Στην εξέλιξη των ως άνω θεμάτων, καθοριστική είναι η συμβολή του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Written by