Άλλο ένα έργο στο κέντρο της Καλαμάτας μένει ανολοκλήρωτο  

Δεν θα συνεχιστεί το έργο της ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη και στο τμήμα από την Αναγνωσταρά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Είναι άλλο ένα έργο στο κέντρο της Καλαμάτας μένει μισό, όπως έχει μείνει και η ανάπλαση της Αναγνωσταρά. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής, η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή επιρρίπτεται στον ανάδοχο, “που μας έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα”, όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι για τον ίδιο εργολάβο έχει ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτος από τρία άλλα έργα του Δήμου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 644.000 ευρώ και σύμφωνα με την αρχική προθεσμία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2021. Χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί  μια ακόμη παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ από το έργο αφαιρείται η συνέχιση της ανάπλασης της Κολοκοτρώνη στο τμήμα από την Αναγνωσταρά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, καθώς και η ολοκλήρωση της αναβάθμισης της παιδικής χαράς στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα βόρεια του πρώην Δημοτικού Αναψυκτηρίου.

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι το έργο χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου και από πόρους του Δήμου Καλαμάτας και ότι οι σχετικές εγκεκριμένες πιστώσεις έχουν εξαντληθεί.

Written by