Παράταση μέχρι τέλος Οκτώβρη η ανάπλαση στην Πλαστήρα

“Καμπανάκι” για την καθυστέρηση του έργου ανάπλασης της οδού Πλαστήρα “χτύπησε” στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο σχετικό δελτίο Τύπου από την Τρίπολη γίνεται λόγος για επιτάχυνση των διαδικασιών, μια και η παρέμβαση χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας επρόκειτο να συζητηθεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της ανάπλασης στην οδό Πλαστήρα, ως προ ημερησίας διάταξης θέμα.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου έχει παρέλθει, οι ανάδοχοι ζητούν παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης, εισηγείται να δοθεί παράταση μέχρι το τέλος Οκτώβρη, διότι αυτό προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με τις παρατάσεις και τις οριακές προθεσμίες των έργων.

Οι ανάδοχοι αιτιολογούν το αίτημα της παράτασης μέχρι το τέλος του χρόνου, επισημαίνοντας ότι δεν ήταν δυνατό να κατασκευάσουν τον κόμβο στη συμβολή της Νέδοντος με την Πλαστήρα το διάστημα που πέρασε, λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο.

Written by