Η…πλατεία έβγαλε νικητή

Με πολύ κόσμο και ανάλογο ενθουσιασμό ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό “Δημιουργική Πρωτοβουλία για δήμο Καλαμάτας” πραγματοποίησε, χθες το βράδυ, στην κεντρική πλατεία την προεκλογική του συγκέντρωση, κλείνοντας τον κύκλο των δημόσιων εμφανίσεων των επικεφαλής. Για μία ακόμη φορά ο Θανάσης Βασιλόπουλος έδειξε ότι, μπαίνει πρώτος στο τελευταίο…σπριντ των εκλογών στο δήμο Καλαμάτας, μια και ήταν ο μοναδικός που “αναμετρήθηκε” με τους ανθυποψηφίους του σε ανοιχτό χώρο.

Στην έναρξη της ομιλίας του απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος σχολιάζοντας ότι “η εντυπωσιακή σας παρουσία, η υποδοχή σας, η αγάπη σας, επιβεβαιώνουν το μήνυμα της νίκης, που έρχεται από κάθε γωνιά της πόλης, από κάθε κοινότητα του Δήμου μας.”.

Ανατρέχοντας στις εκλογές του 2019 είπε ότι όταν ξεκίνησε την πορεία του για δήμαρχος Καλαμάτας ” είχα καλέσει τους πολίτες να αποφασίσουν για την πορεία του Δήμου μας. Να αποφασίσουν, αν ο Δήμος Καλαμάτας θα επιταχύνει την πορεία ανάπτυξης και προόδου, ή αν θα μπει σε δρόμους ανασφάλειας, αβεβαιότητας, και οπισθοδρόμησης.

“Κάνοντας ταμείο” για την πρώτη τετραετία είπε ότι “σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, αισθανόμαστε υπερήφανοι, γιατί το έργο μας, όσα κάναμε, όσα κάνουμε και όσα έχουμε δρομολογήσει, δικαιώνουν την προσπάθεια μας. Αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο, την ορθότητα του σχεδιασμού μας. Την συνέπειά μας. Την αποτελεσματικότητα της δράσης μας.

Ο Δήμος Καλαμάτας κινείται, πλέον,  σε δρόμους ανάπτυξης και προόδου. Με δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα σε εξέλιξη και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για ακόμα περισσότερα. Με όλο και περισσότερες και όλο και καλύτερες υπηρεσίες σε όλους.

Μαζί ορίσαμε το περιεχόμενο της πρότασης μας για την ένταξη του Δήμου μας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη και τα χωριά μας, ανταποκρίνονται με επιτυχία στις προκλήσεις του αύριο. Για πρώτη φορά, δεν έχουμε απλώς συγκεκριμένο όραμα. Έχουμε συγκεκριμένο στόχο και μάλιστα στόχο που έχει εγκριθεί και έχει μεγάλη και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Η ένταξη της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρώπης, συνιστά μία τεράστια επιτυχία, κυρίως, όμως συνιστά το διαβατήριο για μια εντυπωσιακή προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον”.

Επιμένοντας στην ομιλία του στην πρόκληση ένταξης της Καλαμάτας στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις, σχολίασε πως με αυτό τον τρόπο “ο Δήμος μας και όλοι εμείς, είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην προσπάθεια αντιστροφής των εφιαλτικών εξελίξεων σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Η Καλαμάτα, οδηγεί τις εξελίξεις. Όπως άλλωστε της πρέπει.

Δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες, ώστε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Καλαμάτα, θωρακισμένη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, με φυσιογνωμία και χαρακτήρα που θα την καταστήσουν πόλη – πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι “όπως κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα της συμμετοχής μας στις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030», έτσι θα κερδίσουμε και το στοίχημα της αξιοποίησης της ευκαιρίας που ανοίγεται για την πόλη μας και για όλες και όλους εμάς.

Για τη νέα πενταετία, σχεδιάζουμε 133 έργα και δράσεις, που διαμορφώνουν την Καλαμάτα του αύριο. Έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών”.

Written by