Αν βάλουμε διατίμηση θα πουληθεί όλο στις άλλες χώρες της Ευρώπης

Στην ακρίβεια στο λάδι αναφέρθηκε ο Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι εάν μπει διατίμηση, την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχει λάδι στην Ελλάδα διότι θα εξαχθεί σε άλλες χώρες. Αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στις τιμές του ελαιολάδου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας είπε ότι σήμερα το λάδι έχει φτάσει να έχει τιμή χονδρικής στο ελαιοτριβείο ή στον παραγωγό, στα 8 ευρώ.

 «Γιατί στο λάδι έχουμε 8 ή 9 ευρώ; Φταίει η ελληνική κυβέρνηση; Όχι. Αυτή είναι η τιμή σε επίπεδο Ευρώπης. Εάν βάλουμε μία διατίμηση 3 ευρώ, για παράδειγμα, στην τιμή του λαδιού στον παραγωγό, τι θα γίνει; Την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει λάδι την Ελλάδα. Θα πουληθεί και θα εξαχθεί στην Ισπανία την Ιταλία και στις υπόλοιπες χώρες. Δυστυχώς έτσι δουλεύει η ελεύθερη αγορά.

Άρα τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για το λάδι; [..] Να ελέγξουμε τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον παραγωγό, εάν εκμεταλλευτούν την κρίσιμη κατάσταση και προσθέσουν κέρδος παραπάνω από αυτό που είχανε τα προηγούμενα χρόνια. Και αυτό ελέγχουμε», ανέφερε ο κ. Σκρέκας

Written by