Τραγελαφικές ανακοινώσεις με θέμα τις περιφερειακές εκλογές

Η εμπλοκή ενός επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητισμού με τις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, μόνο ως παρωδία μπορεί να εκλειφθεί. Αλλά, συνέβη κι αυτό. Ο λόγος για την ΠΑΕ Καλαμάτας και τον πρόεδρό της, Γιώργο Πρασσά, και τις σχετικές ανακοινώσεις που εξέδωσαν προχθές το βράδυ της Δευτέρας, αλλά και χθες το πρωί, σχετικά με τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Ειδικότερα, την πρώτη ημέρα η ΠΑΕ Καλαμάτας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό ότι η εταιρεία στηρίζει την υποψηφιότητα συγκεκριμένου προσώπου. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο η ΠΑΕ κάλεσε ευθέως του φιλάθλους της ομάδας να πράξουν το ίδιο!

H ανακοίνωση της Δευτέρας:

“Η ΠΑΕ Καλαμάτα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και σε θέματα που αφορούν την πρόοδο και την ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Γι’ αυτό και στις Περιφερειακές εκλογές στηρίζει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού.

Καλεί δε τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας να στηρίξουν έμπρακτα την υποψηφιότητα του κ. Πτωχού και του εύχεται καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές”.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι “άριστος” για να καταλάβει ότι η ανακοίνωση και μόνο περισσότερο κακό προκάλεσε στον υποψήφιο, παρά ο,τιδήποτε άλλο. Βέβαια, πέρα από το επικοινωνιακό “φάουλ”, η ανακοίνωση προκάλεσε και σφοδρές αντιδράσεις στην Καλαμάτα, για αυτό και την επόμενη ημέρα προσπάθησαν να “μαζέψουν τα ασυμμάζευτα”.

Η ανακοίνωση της Τρίτης

Έτσι, χθες, η ΠΑΕ Καλαμάτας υποστήριξε: “Η ΠΑΕ Καλαμάτα και ο πρόεδρος της Γιώργος Πρασσάς ούτε αναγκάζουν, ούτε επιβάλλουν τι θα ψηφίσουν οι φίλαθλοι της ομάδας μας. Ο Πρόεδρος μας ο οποίος μένει στις ΗΠΑ, σαν ομογενής έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη για την πατρίδα του και πάντα θα είναι δίπλα στους Μεσσήνιους πολιτικούς που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο μας. Στήριξη σε Μεσσήνιους που ασχολούνται με τα κοινά της πατρίδας μας, σημαίνει πολλαπλά οφέλη για όλους!”.

Άραγε οι κ.κ. Μάκαρης, Κουτσούλης, Κουτουμάνος, δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία του…ευαίσθητου προέδρου; Εδώ μπορεί να ισχύει και η σοφή παροιμία “καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς”…

Για όλα τα παραπάνω οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις ήρθαν από την πλευρά του του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Δημήτρη Οικονομάκου και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Πελοποννήσου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, ποδοσφαιριστή  Γιάννη Σεντεμέντε.

Όπως σχολίασαν, μεταξύ άλλων, σε κοινή τους ανακοίνωση, “το δίλημμα των περιφερειακών εκλογών για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Μεσσηνίας δεν είναι το ποιος από τους εκλεκτούς των επιχειρηματικών ομίλων θα είναι στη διακυβέρνηση της Περιφέρειας. Το θέμα είναι να δυναμώσει η διεκδίκηση για ανάσες ανακούφισης του λαού και για όλα όσα έχουμε σήμερα ανάγκη”.

Written by