Εξελίσσεται το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ανατολικά της Καλαμάτας

Προχωρούν από την κοινοπραξία “Μορέας” οι εργασίες των έργων διευθέτησης  στα ρέματα Πολιτέικο Ι και ΙΙ και Κερεζένια στην ανατολική Καλαμάτα. Οι εργασίες υλοποιούνται κανονικά και εντάσσονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του έργου της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» και αφορούν παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 2,5 χιλιομέτρων, με το κόστος να ξεπερνά τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, επισκέφτηκε την περιοχή όπου εκτελούνται τα έργα και σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της ανατολικής πόλης είναι σε εξέλιξη. Ένα έργο σπουδαίο, προϋπολογισμού πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ, που περιλαμβάνει μία σήραγγα η οποία θα διαχειριστεί τα όμβρια ύδατα στα ρέματα Πολιτέικο Ι και Πολιτέικο ΙΙ και θα τα οδηγήσει στο ρέμα Κερεζένια κι από εκεί στη θάλασσα.  Ένα έργο που θα προσφέρει αντιπλημμυρική προστασίας στην ανατολική πόλη.

Εκτός από αυτό το έργο, θα ξεκινήσει σύντομα και το άλλο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που είναι δυτικά της Καλαμάτας. Το έργο εκεί που θα διευθετήσει τα ρέματα Μαζιά και Μουγγός και θα τα οδηγήσει στον ποταμό Άρι, ένα έργο πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ. Δύο πάρα πολύ μεγάλα και σημαντικά έργα για την ασφάλεια της πόλης, καθώς κάθε πόλη για να αναπτυχθεί πρέπει να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές της».

Written by