Εννέα διακρίσεις για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Βραβεία σε συνολικά εννέα (9) κατηγορίες απέσπασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της ΟΤΑ Awards 2019 – 2023, στην εκδήλωση απονομής των οποίων προχθές το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο παρέστη και χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος και τα παρέλαβε.

Τα Βραβεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΤΑ Awards 2019 – 2023 είναι τα μοναδικά τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά  στους πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας δράσεις και έργα για την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, την ποιότητα ζωής των πόλεων, αλλά και τις υπηρεσίες προς τον πολίτη για το σύνολο της τετραετίας 2019 – 2023, επιβραβεύοντας παράλληλα τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που – όπως σημειώνουν οι διοργανωτές του εν λόγω θεσμού- “με σκληρή δουλειά καταφέρνουν να βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών τους με ταυτόχρονη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, αφήνοντας το δικό τους ξεκάθαρο αποτύπωμα στην κοινωνία”.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διακρίθηκε και απέσπασε βραβεία για τις εξής δράσεις της: Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων. Δομή διδασκαλίας της υφαντικής τέχνης στο Γεράκι. Δράσεις για την Πολιτική Προστασία. Περιφερειακό Σχέδιο για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου. Destination Management System, ΤΒEΧ. Δράσεις πρόληψης και προστασίας από την Covid – 19. Πρόγραμμα σίτισης και προώθησης της υγιεινής διατροφής στα σχολεία. Ενέργειες και δράσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Written by