«Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ανάγκης»

Στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας συμπαραστέκονται ο συνδυασμός ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ και ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης, εκφράζοντας «τα θερμά μας συλλυπητήρια για τα θύματα και τη βαθύτατη θλίψη μας για τις καταστροφές από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους πληγέντες κατοίκους. Καλούμε τους υποψηφίους του συνδυασμού μας και τους συνδημότες μας, ο καθένας και η καθεμία να ενισχύσει με όποιον πρόσφορο τρόπο μπορεί (οικονομικά, είδη πρώτης ανάγκης όπως νερό, ξηρά τροφή, είδη ατομικής υγιεινής), μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και του Δήμου Καλαμάτας.

Η Καλαμάτα, η πόλη μας, στους καταστροφικούς σεισμούς του 1986 είχε δεχθεί κύματα βοήθειας από το σύνολο του ελληνικού λαού. Η αλληλεγγύη, η ενσυναίσθηση, καθώς και η έμπρακτη αλληλοβοήθεια αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία των συνδημοτών μας.

Σημεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών ανάγκης:

1) Γραφεία Ερυθρού Σταυρού, οδός Κεφάλα 5

• Δευτέρα, Τετάρτη: 08.00 – 15.00 

• Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 08.00 – 14.30

2) Πνευματικό Κέντρο, οδός Αριστομένους

• Δευτέρα – Παρασκευή: 09.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00».

Συναντήσεις σε Πυροσβεστική

και Αστυνομική Διεύθυνση

Συναντήσεις με εκπροσώπους της διοίκησης, αλλά και των εργαζομένων στην Πυροσβεστική και την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, είχε χθες κλιμάκιο του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Τζαμουράνη.

Στην Πυροσβεστική έγινε εκτεταμένη συζήτηση με τους διοικητές των Π.Υ. Μεσσηνίας και Καλαμάτας, οι οποίοι ενημέρωσαν το κλιμάκιο για τη δράση του Σώματος και τα προβλήματα που προκύπτουν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και άλλων εκτάκτων καταστάσεων, λόγω και της κλιματικής κρίσης.

Ο κ. Τζαμουράνης ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αξιωματικούς και στο πρόσωπό τους όλο το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, διαβεβαιώνοντάς τους για την πρόθεσή του να υποστηρίξει ενεργά το έργο τους, με την παροχή μέσων και κάθε άλλης ενίσχυσης, και βέβαια να συνεργαστεί στενά μαζί τους για την πολιτική προστασία του Δήμου.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση ο Β. Τζαμουράνης και το κλιμάκιο της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ_ΜΕΤΑ συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με τον αστυνομικό διευθυντή και εκπροσώπους του προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, με τους οποίους έγινε εποικοδομητική συζήτηση, όπου κυριάρχησε το θέμα της παραβατικότητας στα χωριά, αλλά και οι σχεδιαζόμενες ενέργειες για την εμπέδωση αισθήματος μεγαλύτερης ασφάλειας στις συνοικίες και τις κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας.

Written by