Εθελοντές συνδράμουν σε επιχειρήσεις διάσωσης στη Θεσσαλία 

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας συνδράμουν σε επιχειρήσεις διάσωσης, κλιμάκια εθελοντών, της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, με πυροσβεστικά οχήματα, αντλητικά συγκροτήματα, φουσκωτή λέμβο και εξοπλισμό.

Οι εθελοντές μετέβησαν σε Καρδίτσα και Λάρισα, με τη συνδρομή του δήμου Καλαμάτας και τέθηκαν υπό τις οδηγίες του κέντρου επιχειρήσεων, βοηθώντας στην γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, επιχείρησε αρχικά στο Βλοχό Καρδίτσας όπου διέσωσαν έναν ηλικιωμένο, στη συνέχεια στον Παλαμά, όπου διέσωσαν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Από προχθές το μεσημέρι βρίσκονται στην περιοχή των Τρικάλων, όπου στο χωριό Ζηλευτή βοήθησαν κτηνοτροφική επιχείρηση μεταφέροντας ζώα με τη βάρκα τους. Οι δράσεις συνοδεύονται με αντλήσεις τις οποίες συνεχίζουν μέχρι τώρα.

Η «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μεσσηνίας», κατευθύνθηκε στην περιοχή της Λάρισας λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και σε συνεργασία με εθελοντές άλλων παραρτημάτων επιχείρησε κυρίως στην βόρεια και δυτική περιοχή της Λάρισας, όπου έκανε ενέργειες για την διάσωση και απεγκλωβισμό δέκα πέντε ατόμων καθώς και στην άντληση υδάτων από πολυκατοικίες.

Σε εξέλιξη, επίσης, είναι η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00 (καθημερινά και Σαββατοκύριακο).

Συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη: Εμφιαλωμένα νερά. Είδη βρεφικής φροντίδας (Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες μωρομάντηλα). Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.). Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί).

Οι φορείς και οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα στο τηλέφωνο 6945-237810 και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα στο τηλέφωνο 6948-073632.

Written by