«Η κλιματική αλλαγή απαιτεί εθνική στρατηγική, όχι κροκοδείλια δάκρυα μετά από κάθε καταστροφή ενώ περιμένουμε την επόμενη»

«Η χώρα μας περνάει μια μεγάλη εθνική κρίση. Κρίση που αφορά την κατάρρευση του κράτους. Ενός κράτους το οποίο είναι ανήμπορο να προστατεύσει τους πολίτες του απέναντι στα φυσικά φαινόμενα. Είναι όμως και μια κρίση ηθικής εξαχρείωσης, όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στον Πειραιά» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ «Real Fm 97.8». «Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της, αντί να αντιμετωπίζει τα ζητήματα αυτά με αλαζονεία και επικοινωνιακούς όρους, ακόμα και με αδιανόητες δηλώσεις που προκαλούν την κοινωνία, όπως αυτές του αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης.

«Θα αντιμετωπίσουμε την όξυνση των φυσικών φαινομένων με όρους εθνικής στρατηγικής πρόληψης; Όχι να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα μετά από κάθε καταστροφή ενώ περιμένουμε την επόμενη» διερωτήθηκε ο κ. Χαρίτσης και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αξιοποιήσει μέχρι σήμερα μόλις το 0,5% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν την πολιτική προστασία».

«Χρειάζεται εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης και υπενθύμισε ότι «το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την σύσταση εθνικής αρχής πολιτικής προστασίας, όχι ένα ακόμη υπουργείο που θα είναι φέουδο της εκάστοτε κυβέρνησης. Πρόταση που απορρίφθηκε μετ’ επαίνων από την ΝΔ».

Σχετικά με την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να αποτελέσει μια ανοιχτή, πλατιά, δημοκρατική διαδικασία στην οποία να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας».   «Μια διαδικασία που θα αποτελέσει το  εφαλτήριο για την ανασυγκρότηση που έχει ανάγκη όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ αλλά και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» πρόσθεσε.

«Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια διαφορετική εναλλακτική πρόταση για το μέλλον της, με όρους αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ουσιαστικής ανάπτυξης. Δεν μπορούμε να πορευθούμε με μια λογική απλής επιβίωσης όπως μας έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευθύνη να παρουσιάσει την εναλλακτική αυτή πρόταση στην ελληνική κοινωνία ξεκινώντας από την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου», κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης

Written by