Παρέμβαση για τις κτηριακές εγκαταστάσεις

Παρέμβαση για τις κτηριακές εγκαταστάσεις του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, σχολιάζοντας πως λίγες μέρες πριν από την έναρξη των σχολείων δεν έχουν γίνει αναγκαίες εργασίες.

Ειδικότερα, επισημαίνεται: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και εμείς οι γονείς του 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα.

Ενώ με διαρκείς πιέσεις του συλλόγου μας και των δασκάλων χρόνια τώρα, καταφέραμε και έγινε ένα φρεσκάρισμα του σχολείου μας, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι λίγες μέρες πριν από την έναρξη των σχολείων δεν έχουν γίνει εργασίες που μας έχει υποσχεθεί τόσο ο ίδιος ο κ. Βασιλόπουλος Αθ. – Δήμαρχος όσο και ο κ. Μαστραγγελόπουλος Δημ. –αντιδήμαρχος.

Οι εργασίες για τις οποίες δεσμεύτηκαν είναι σημαντικές για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας, έχουν επισημανθεί από το σύλλογό μας πολλά χρόνια τώρα και θεωρούνται απαραίτητες, μιας και το κτήριό μας είναι από τα παλαιότερα της πόλης.

Συγκεκριμένα:

-Δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη στατικής επάρκειας του φέροντος οργανισμού του σχολείου μας και της κεραμοσκεπής, έργο που εκκρεμεί περισσότερο από μια πενταετία

-Δεν έχει γίνει τίποτα με την αποκατάσταση – επιδιόρθωση (έστω τμήματος) του φθαρμένου δαπέδου του σχολείου μας

-Μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανακατασκευή των γηπέδων (αποξήλωση της παλιάς ασφάλτου, τοποθέτηση νέας, και πλαστικοποίηση) παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις

-Ο χώρος όπου προσέρχονται και αποχωρούν εκατοντάδες μαθητές (και των όμορων σχολείων, περισσότεροι από 1.200 μαθητές), παραμένει στα ίδια “χάλια”, όπου, εκτός των άλλων, δεν υπάρχουν και πεζοδρόμια

-Ενώ είχαν υποδειχθεί οι κατάλληλες λύσεις, δεν έγινε καμία εργασία για τη διευθέτηση των όμβριων υδάτων, που σε έντονες βροχοπτώσεις κάνουν το σχολείο μας “απροσπέλαστο”.           

-Χρόνια τώρα περιμένουμε να αντικατασταθούν τα σπασμένα μάρμαρα στα δάπεδα των ημιυπαίθριων χώρων.

-Δεν κατασκευάστηκαν τα παρτέρια που μας υποσχέθηκαν και δεν τοποθετήθηκαν και τα αντίστοιχα παγκάκια

-Δεν τοποθετήθηκε το ειδικό τεμάχιο που απαιτείται για την κάλυψη του αντισεισμικού αρμού στην οροφή του σχολείου

-Εκκρεμεί η αντικατάσταση κάποιων καλοριφέρ

-Τα παλιά κουτιά των ηλεκτρολογικών παροχών παραμένουν ανοιχτά.

Η ανακοίνωσή μας αυτή είναι μια απέλπιδα προσπάθεια για να ανταποκριθούν οι αρμόδιοι, έστω και την τελευταία στιγμή. Δηλώνουμε πως εμείς οι γονείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη συνεχή βελτίωση του σχολείου μας και τη νέα σχολική χρονιά. Ένα σχολείο που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν το στολίδι της πόλης μας.

Δε θέλουμε με τίποτα να αντιμετωπίζονται οι βασικές ανάγκες των παιδιών μας ως ΚΟΣΤΟΣ και εμείς οι γονείς ως ΕΧΘΡΟΙ, επειδή θέλουμε να βλέπουμε το σχολείο μας όπως ΠΡΕΠΕΙ να είναι και όχι όπως είναι τώρα. Γιατί τα παιδιά μάς δείχνουν το δρόμο! Είναι χρέος μας να τους έχουμε βάλει γερά θεμέλια για το δρόμο τους! Δε θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε ! Και θα τα καταφέρουμε!».

Written by