Παραλαβή σταφίδας εσοδείας 2023

Να μην ενδώσουν σε τιμές εφάμιλλες με τις περσινές οι παραγωγοί-Έκκληση στην Πολιτεία για άμεση στήριξη των σταφιδοπαραγωγών-

Για την παραλαβή σταφίδας εσοδείας 2023 ενημερώνει η Ένωση Μεσσηνίας, κάνοντας λόγο για τελειωτικό χτύπημα φέτος στη μαύρη σταφίδα λόγω των καιρικών συνθηκών και των ασθενειών και καλώντας την Πολιτεία να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς.

Όσο για την τιμή, αυτή θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως αναφέρεται, ενώ η Ένωση καλεί τους παραγωγούς να μην ενδώσουν σε τιμές εφάμιλλες με τις περσινές και να αναμένουν νεώτερες ανακοινώσεις.

Όπως σημειώνεται σχετικά: «Διανύουμε άλλη μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τον πρωτογενή τομέα. Μετά τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα των παραγωγών, ήρθαν οι καιρικές συνθήκες και οι ασθένειες να αποτελειώσουν μια σειρά προϊόντων. Η Μαύρη Σταφίδα, αφού αφέθηκε βορά στις ορέξεις λίγων εμπόρων με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, φέτος δέχθηκε το τελειωτικό χτύπημα λόγω των καιρικών συνθηκών και των ασθενειών.

Απευθύνουμε έκκληση προς την Πολιτεία για την ανάγκη άμεσης στήριξης των σταφιδοπαραγωγών, για να περισώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε πριν από την ολική εξαφάνιση.

Τέλος, παραμένουμε αμετακίνητοι στο πάγιο αίτημά μας για την άμεση ανάγκη θέσπισης κινήτρων για την αναδιάρθρωση της καλλιέργειας, μιας και το τελευταίο πρόγραμμα απέτυχε οικτρά, αλλά και την ανάγκη χορήγησης έκτακτου βοηθήματος στους πληγέντες από επιθέσεις αγριόχοιρων, καθώς και προγράμματος ενίσχυσης για ειδική περίφραξη των σταφιδαμπελώνων.

Ξεκινάμε σήμερα τις παραλαβές προς φύλαξη του προϊόντος στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, η τιμή θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα. Καλούμε τους παραγωγούς να μην ενδώσουν σε τιμές εφάμιλλες με τις περσινές και να αναμένουν νεώτερες ανακοινώσεις. Ευχαριστούμε τους Μεσσήνιους παραγωγούς που διαχρονικά εμπιστεύονται το προϊόν τους στο Συνεταιρισμό μας, καθώς μόνον η στήριξη συνεργατικών σχημάτων μπορεί να εγγυηθεί καλύτερες αποδόσεις για τους παραγωγούς και ασφαλέστερα για το κοινό τρόφιμα».  

Written by