Συνεχίζονται οι περιοδείες σε πεδινά χωριά του Δήμου Καλαμάτας

Την Ασπροπουλιά, το Αριοχώρι και τη Μικρομάνη (8.15 μ.μ.) θα επισκεφτεί αύριο Τετάρτη ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Βασίλης Τζαμουράνης, συνεχίζοντας τις συναντήσεις του στις Κοινότητες του Δήμου.

Χθες Δευτέρα ο Β. Τζαμουράνης μαζί με υποψήφιους της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, παρά την έντονη βροχόπτωση –η οποία βέβαια ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη στα χωριά–, ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους σε Αλώνια, Άμμο και Άρι.

Η παραβατικότητα, η ανάγκη βελτίωσης της συγκοινωνίας, αλλά και τα προβλήματα της άρδευσης και της εξυπηρέτησης των καλλιεργειών είναι τα σημαντικότερα απ’ όσα απασχολούν τους ντόπιους στα Αλώνια. Στον Άμμο, οι κάτοικοι τόνισαν επίσης αυτά τα προβλήματα, ενώ εστίασαν και στις αναξιοποίητες δυνατότητες του παρακείμενου ποταμού Παμίσου – ο οποίος με κατάλληλες παρεμβάσεις μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά ως τουριστικός προορισμός και επιλογή αναψυχής για Μεσσήνιους και επισκέπτες.

Στον Άρι η συζήτηση στράφηκε στα χρονίζοντα προβλήματα του χωριού, όπως: Η αποπεράτωση της προσθήκης στο Δημοτικό Σχολείο, όπου θα στεγαστεί το Νηπιαγωγείο και αίθουσες Εργαστηρίων του δημοτικού, που σήμερα λειτουργούν σε λυόμενα. Η διαπλάτυνση της εισόδου στο χωριό από την πλευρά του Αεροδρομίου. Επίσης, οι προβολείς της περίφραξης του Αεροδρομίου, που «τυφλώνουν» εντελώς όσους οδηγούς αυτοκινήτων κινούνται εκεί. Η έντονη παραβατικότητα. Η ανάγκη ανακατασκευής της παλιάς μεταλλικής γέφυρας του Άρι δίπλα στο φράγμα, που είναι επισφαλής για μεγάλα φορτία. Ο φωτισμός του γηπέδου ποδοσφαίρου που δεν έχει εγκατασταθεί, παρότι υπάρχει η υποδομή. Ζητήματα καθημερινότητας όπως η ελλιπής καθαριότητα, οι άπλυτοι κάδοι, η μη απομάκρυνση των κομμένων χορταριών από δρόμους και νεκροταφείο κ.ά.

Οι κάτοικοι του Άρι ζήτησαν την κατασκευή του έργου αποχέτευσης ακαθάρτων, καθώς και την επισκευή του διωρόφου της δωρεάς Τσίτουρα, ώστε μεταξύ άλλων να μεταφερθεί εκεί το Ιατρείο. Τέλος, διαμαρτυρήθηκαν για τις υψηλές αντικειμενικές αξίες στην περιοχή, ζητώντας παρέμβαση και του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ θεωρεί δικαιολογημένες τις συγκεκριμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων και λογικά τα ζητήματα που θέτουν. Ορισμένα μάλιστα αποτελούν επιτακτικές ανάγκες, για τις οποίες ο Β. Τζαμουράνης δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες επίλυσής τους – ενώ για όσα εκφεύγουν της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Δήμου θα παρέμβει με κάθε τρόπο στην Περιφέρεια ή όπου αλλού χρειάζεται, ώστε να υπάρξουν ορατά αποτελέσματα.

Written by