Απολύτως αναγκαία η υποστήριξή του από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο από το εξωτερικό, το αεροδρόμιο Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωσταντακόπουλος”, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα αφενός λόγω της μεγάλης έλλειψης αναγκαίων υποδομών αλλά και της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, τονίζει ο Μανώλης Μάκαρης, ιατρός καρδιολόγος, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο Μανώλης Μάκαρης συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ επισκέφθηκε το αεροδρόμιο Καλαμάτας  συνεχάρη το προσωπικό που καταφέρνει να φέρνει εις πέρας τα κρίσιμα καθήκοντά του, παρότι οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει είναι ελάχιστοι.

 Επιπλέον ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Μάκαρης κατέγραψε το σοβαρό πρόβλημα της καθυστέρησης αντιμετώπισης επειγόντων θεμάτων και υλοποίησης αναγκαίων προμηθειών, διότι πρέπει να ακολουθηθεί μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία.

 Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η έναρξη και αναγκαίων εργασιών συντήρησης. Παράλληλα θα πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν όλα τα αναγκαία έργα έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι αισθητά μειωμένες  σε σχέση με πέρσι και αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσει την άμεση βελτίωση των υποδομών του αλλά και την εφαρμογή μιας στοχευμένης τουριστικής  στρατηγικής στην Πελοπόννησο.

Μεγάλο πρόβλημα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες αποτελεί η διαφαινόμενη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης με την Θεσσαλονίκη αφού ο σχετικός διαγωνισμός απέβη άκαρπος παρά το ότι η επιβατική κίνηση σε αυτή την γραμμή το 2022 είχε φτάσει στο ύψος ρεκόρ των 24.678 επιβατών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για όλα τα ανωτέρω γιατί ως γνωστόν  το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί το μοναδικό πολιτικό αεροδρόμιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Written by