Οι υποψήφιοι σε… θέση μάχης

•Κατατέθηκαν οι συνδυασμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές του Οκτωβρίου

Εκατοντάδες υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι θα διεκδικήσουν το “σταυρό” των Μεσσηνίων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, συμμετέχοντας στους συνδυασμούς που κατατέθηκαν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών από τους επικεφαλής των παρατάξεων.

Ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός υποψηφίων που προβλέπει η νομοθεσία για τους συνδυασμούς των δημοτικών εκλογών, σε αρκετές περιπτώσεις έβαλε δύσκολα στους επικεφαλής, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν μια εκλογική “μάχη”, από την έκβαση της οποίας θα καθοριστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον του τόπου μας.

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε πολύ μεγάλο ποσοστό με νέα πρόσωπα επικεφαλής περιφερειακών παρατάξεων ξεκινά και επίσημα η κούρσα για την… κατάληψη της έδρας στην Τρίπολη. Μετά την “επεισοδιακή” αποχώρηση του νυν περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τη θέση του διεκδικούν ο Δημήτρης Πτωχός, που έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Πέτρος Τατούλης, που είναι ο παλαιότερος από τους επικεφαλής.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο συνδυασμοί, «Πελοπόννησος Μπροστά» και «Νέα Πελοπόννησος», που θεωρούνται ως φαβορί της εκλογικής αναμέτρησης, εισέρχονται στη μάχη των εκλογών με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό υποψηφίων σε κάθε περιφερειακή ενότητα. 

Ο συνδυασμός “Πρώτα η Πελοπόννησος”, με επικεφαλής τον Μανώλη Μάκαρη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη Μεσσηνία, τουλάχιστον, κατεβάζει έναν πλήρη κατάλογο υποψηφίων και ασφαλώς αισιοδοξεί για το αποτέλεσμα.

 Ο συνδυασμός του Δημήτρη Κουτσούλη “Πελοπόννησος- Αφετηρία Ζωής” που έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να αποδείξει ότι η… αιμορραγία στελεχών προς το συνδυασμό του κ. Τατούλη δε θα του αφήσει σημάδια. Στις εκλογές συμμετέχουν επίσης η “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής τον Νίκο Κουτουμάνο, που στηρίζεται από το ΚΚΕ και η “Αγωνιστική Συνεργασία”, με επικεφαλής τον Γιάννη Μιχαλόπουλο.

Δήμοι Μεσσηνίας

Στο μεγαλύτερο Δήμο του νομού, όπως είναι αυτός της Καλαμάτας, η “Δημιουργική Πρωτοβουλία” με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλος κατεβαίνει με τον αέρα του φαβορί και με τη λεγόμενη παράσταση νίκης σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Ο συνδυασμός “Καλαμάτα ΜΕΤΑ”, με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη, προσβλέπει σε δεύτερη Κυριακή και ανατροπή των δεδομένων.

Στις εκλογές συμμετέχουν ακόμα η “Νέα Δυναμική” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χειλά, που εκδηλώνει αισιοδοξία  για το αποτέλεσμα, και η “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής τον Δημήτρη Οικονομάκο, που εμφανίζεται “έτοιμη”, τουλάχιστον, για διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με αυτό των εκλογών του 2019.

Στο Δήμο Μεσσήνης η παράταξη του νυν δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου “Δύναμη Δημιουργίας” ξεκινά από καλύτερη θέση την εκλογική κούρσα, αλλά ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Τσώνης με την “Αδέσμευτη Κίνηση Αναδημιουργίας” προσβλέπει σε…ρεβάνς από το αποτέλεσμα του 2019. Στις εκλογές του Οκτωβρίου συμμετέχουν, επίσης, και η “Λαϊκή Συσπείρωση” με επικεφαλής τον Χρ. Θεοδωρακόπουλο.

Στο δήμο Οιχαλίας η νυν δήμαρχος Γιώτα Γεωργακοπούλου και ο συνδυασμός της “Δημοτική Ένωση Οιχαλίας” θα δώσουν μάχη με τον Γιάννη Αδαμόπουλο και την “Αναγέννηση Άνω Μεσσηνίας”. Ο τρίτος συνδυασμός που συμμετέχει είναι αυτός της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Κ. Ρεϊτζόπουλου.

Στο δήμο Πύλου Νέστορος τέσσερις είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές του Οκτωβρίου: Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας επικεφαλής της παράταξης “Δίπλα στο Δημότη”, ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης – επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Ελπίδας”, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βρεττάκος – επικεφαλής της παράταξης “Νεστόριος Σοφία” και ο Θάνος Ραδιώτης – επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, της παράταξης του ΚΚΕ που θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος.

Στο δήμο Τριφυλίας ο νυν δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης και η “ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ. Τριφυλίας” επιθυμεί εκ νέου την επανεκλογή του. Απέναντί του είναι η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια» Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο Άκης (Κυριαζής) Κατρίτσης με την “Ενωμένη Τριφυλία” και η Κατερίνα Τσίγκανου με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Τέλος, στο δήμο Δυτικής Μάνης υποψήφιοι είναι οι: Ευάγγελος Ανδροβιτσανέας, Γιώργος Χιουρέας, Παναγιώτης Μπασάκος, Αλέξης Ρουτζούνης, Διακουμής Κυβέλος και Άρης Κομπότης.

Written by