“Φορτώθηκαν” οι σωλήνες για τον αγωγό υδροδότησης Φ800

Η επίσκεψη του διευθυντή της ΔΕΥΑΚ σε εργοστάσιο της Κίνας το οποίο κατασκευάζει τις σωλήνες για τον κεντρικό αγωγό Φ800 που θα μεταφέρει νερό από τις πηγές του Πηδήματος μέχρι την Καλαμάτα, αλλά και η τύχη του ίδιου του έργου, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας,

Ειδικότερα, επ’ αυτού τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Τζαμουράνης όσο και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος επανέλαβαν τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του για το μέλλον του έργου, αλλά και για την ποιότητα του υλικού που κατασκευάζεται στην Κίνα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σχολίασε κάποιες…ανορθογραφίες στις παρεμβάσεις. Όπως το γεγονός ότι δεν είναι γνωστό σε ποιο εργοστάσιο κατασκευάζεται το υλικό.

 Υπενθύμισε ότι, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον διευθυντή της ΔΕΥΑΚ, αναφέρθηκαν ρητά τα εξής: “Το εργοστάσιο κατασκευής της εταιρείας ANGANG Group YONGTONG Ductile Cast Iron Pipe CO., LTD πληροί τις απαιτήσεις και τις προδιαγραφές που περιγράφονται στα τεύχη της μελέτης του έργου όσο αφορά την κατασκευή των αγωγών από ελατό χυτοσίδηρο (Ductile iron). Από δειγματοληπτικό έλεγχο που διεξήχθη στους έτοιμους αγωγούς, διαπιστώθηκε ότι πληρούν τις προδιαγραφές του διαγωνισμού. “.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι και τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των πρώτων 5 χιλιομέτρων αγωγών τηρούνται στο ακέραιο, αφού ήδη το υλικό βρίσκεται σε πλοίο σε λιμάνι της Κίνας και το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί το κατάλληλο πλοίο που θα μπορεί να παραδώσει το υλικό στο λιμάνι της Καλαμάτας.

“Σε κάθε περίπτωση” τόνισε, ” Eχει ληφθεί απόφαση παράτασης προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο εντός πλαισίου, δίχως να υπάρξει κίνδυνος για την εξασφαλισμένη χρηματοδότησή του και πλέον βρισκόμαστε εν αναμονή της επανεκκίνησης ενός έργου που σε συνδυασμό με τις νέες δεξαμενές στον Αη Γιάννη Καρβούνη και στο Πήδημα, αλλά και τον σχεδιασμό μας για την ενίσχυση του δικτύου και από τις Πηγές του Αγ. Φλώρου, θα θωρακίσει σε επίπεδο υποδομών ύδρευσης την Καλαμάτα για τις επόμενες δεκαετίες”.

Written by