Παράταση του αεροπορικού δρομολογίου Αθήνα-Καλαμάτα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

Τη δίμηνη παράταση της αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Καλαμάτα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα η Aegean, ενώ σε αναφορά της για τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα σημειώνει πως “προσβλέπει στην επίσπευση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση επιτυχούς διαγωνισμού”.

Πιο συγκεκριμένα η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε: “Η AEGEAN ενημερώνει ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα παρατείνει για δύο επιπλέον μήνες, έως και την 31η Οκτωβρίου, το πρόγραμμα του δρομολογίου Αθήνα – Καλαμάτα, που εγκαινίασε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2023, ώστε να διευκολύνεται η διασύνδεση των επιβατών τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού προς την Καλαμάτα, μέσω του κόμβου της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι το δρομολόγιο αυτό αποτελεί ανοιχτή εμπορική γραμμή και όχι γραμμή δημοσίας υπηρεσίας («άγονη»).

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, που εκτελείται από την Olympic Air και εμπίπτει στις γραμμές δημοσίας υπηρεσίας θα σταματήσει να εκτελείται στις 31/8/2023, οπότε και λήγει η σχετική σύμβαση άγονης γραμμής. Η εταιρεία προσβλέπει στην επίσπευση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση επιτυχούς διαγωνισμού για την εκτέλεση του, ώστε να επιστρέψει η κάλυψη του συγκεκριμένου δρομολογίου το συντομότερο δυνατό”.

Written by