Στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας η διεξαγωγή του στη Μεσσηνία

Σύσκεψη για θέματα τουρισμού, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, πραγματοποιήθηκε προχθές στην Τρίπολη. Στη σύσκεψη, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Άννας Καλογεροπούλου και υπηρεσιακών στελεχών, συζητήθηκε η διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου «Peloponnese Food Stories”.

Ο φετινός σχεδιασμός του γαστρονομικού Φεστιβάλ,  το οποίο συνεχίζεται  για δεύτερη χρονιά, διατηρεί τους βασικούς άξονες της τοπικότητας και της χωρικής διασποράς ανά Περιφερειακή Ενότητα, καθώς και της ανάδειξης τόσο της παραδοσιακής όσο και μιας πιο σύγχρονης έκφρασης της τοπικής γαστρονομίας, πάντα με βάση τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της Πελοποννήσου. Συγχρόνως, εμπλουτίζεται τόσο προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του βιώσιμου χαρακτήρα του, όσο και ως προς την υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης των επαγγελματιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν 5 εκδηλώσεις, μια σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και συγκεκριμένα: Π.Ε Αργολίδας: Κρανίδι | Ερμιονίδας, Π.Ε Αρκαδίας: Δημητσάνα | Γορτυνίας, Π.Ε Κορινθίας: Βραχάτι  |Βέλου – Βόχας, Π.Ε Λακωνίας: Γεράκι | Ευρώτα, Π.Ε Μεσσηνίας: Άνω Πόλη Κυπαρισσίας |Τριφυλίας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι πολλές ακόμα γαστρονομικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και διοργανώνονται από τοπικούς φορείς, θα υποστηριχθούν οικονομικά και οργανωτικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Written by