Με μόνο έναν επεμβατικό καρδιολόγο έμεινε το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο ενώ χρειάζεται τουλάχιστον δύο

Παραιτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο ένας από τους δύο εξειδικευμένους επεμβατικούς καρδιολόγους του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που σημαίνει ότι το Εργαστήριο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ενίσχυση από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Σε δηλώσεις της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, ήταν καθυσηχαστική, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχιστεί η εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών από τον μόνιμο εξειδικευμένο γιατρό που συνεχίζει στο Αιμοδυναμικό συν έναν γιατρό με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση από το Παναρκαδικό, ενώ τα επείγοντα περιστατικά θα διακομίζονται, εφόσον αυτά συμβαίνουν σε ώρες μη λειτουργίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, σε άλλα νοσοκομεία.

Πάντως η κ. Αλειφέρη, αναφερόμενη στην, για προσωπικούς λόγους όπως σημείωσε, παραίτηση του εξειδικευμένου ιατρού, ο οποίος ήταν μόνιμος και είχε προσληφθεί μόλις πριν από εφτά μήνες, αναγνώρισε ότι είναι μια εξέλιξη αρνητική για το Νοσοκομείο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος γιατρός με τον συνάδελφό του πέτυχαν πολύ υψηλές επιδόσεις.  Η διοικήτρια του Νοσοκομείου διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί πρόνοιες ώστε τα τακτικά περιστατικά να εξυπηρετούνται στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο.

Αμέσως μετά τις εκλογές, συνέχισε η κ. Αλειφέρη, όταν θα μπορούν να συναφθούν συμβάσεις απασχόλησης, το Νοσοκομείο θα καλέσει ιδιώτες επεμβατικούς καρδιολόγους για την  παροχή των υπηρεσιών τους στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και παράλληλα θα κινήσει τη διαδικασία για την πρόσληψη επικουρικού γιατρού με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση, ενώ στην επόμενη προκήρυξη για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, που αναμένεται το Σεπτέμβρη, θα προβλεφθεί η συγκεκριμένη ειδικότητα με τη συγκεκριμένη εξειδίκευση.

Written by