Νέα σελίδα για το δήμο Καλαμάτας, τέλος στη λειτουργία της Μαραθόλακκας

Η χωματερή στη Μαραθόλακκα δημιουργήθηκε το 2003, επί δημαρχοντίας του Γ. Κουτσούλη, με σκοπό την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι την επαναλειτουργία της ΜΟΛΑΚ, για την οποία δαπανήθηκε ένα ποσό κοντά στο (1)εκατομμύριο για τον εκσυγχρονισμό της. Κι ενώ όλοι οι υποψήφιοι την προεκλογική περίοδο του 2006 συμφωνούσαν με το παραπάνω σχέδιο, ο μετέπειτα δήμαρχος Παν. Νίκας, έκανε στροφή, και “έκλεισε” τη ΜΟΛΑΚ. Στη συνέχεια αν και “σκουπιδότοπο” ανέβαζε, “σκουπιδότοπο” κατέβαζε τη Μαραθόλακκα, την κράτησε ανοιχτή μέχρι το 2019, όπου και παρέδωσε τα κλειδιά της πόλης στο νέο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Αυτά για την ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση, μετά από διάφορα πήγαινε- έλα, ο δήμος Καλαμάτας εισέρχεται σε μια νέα εποχή, δεδομένου ότι από χθες το σύνολο των απορριμμάτων του μεταφέρονται στη μονάδα διαχείρισης της ΤΕΡΝΑ στην Καλλιρρόη (δήμος Οιχαλίας). Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το κλείσιμο της Μαραθόλακκας, στην οποία επί πολλά χρόνια γινόταν η εναπόθεση των σκουπιδιών της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής: “Μία νέα εποχή έχει ξεκινήσει για το δήμο Καλαμάτας στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μετά την αρχική δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη, από χθες, ο δήμος Καλαμάτας μεταφέρει εκεί, το σύνολο των απορριμμάτων του. Η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου προς τη ΜΕΑ της Καλλιρρόης γίνεται με ίδια μέσα και προσωπικό.

Τονίζεται, επίσης, ότι παύει η λειτουργία της Μαραθόλακκας -που για χρόνια εξυπηρέτησε τις ανάγκες της προσωρινής διαχείρισης- και ξεκινούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση του χώρου.

Written by