«Η μονοκρατορία της δεξιάς δεν μπορεί να είναι η μόνη επιλογή για την κοινωνία»

«Μετά από μια οδυνηρή ήττα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρίσκεται σε  φάση οργανωτικής ανασυγκρότησης και πολιτικής αντεπίθεσης» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΕΡΤ» το βράδυ της Τετάρτης. Και πρόσθεσε: «Σεβόμαστε απολύτως την ετυμηγορία της κοινωνίας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα».

«Είχαμε εδώ και πολύ καιρό ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα, αλλά δεν καταφέραμε να επιβάλλουμε την ατζέντα μας για τα ζωτικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Και κυρίως δεν καταφέραμε να πείσουμε για την πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης της επόμενης ημέρας» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Η σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία θα αλλάξει με ένα ρεαλιστικό, πειστικό αφήγημα και προγραμματικές προτάσεις που απαντάνε στις πραγματικές αγωνίες  των πολιτών».

«Δεν αντιμετωπίζουμε την πολιτική με όρους προσωπικής αντιπαράθεσης. Το δίλημμα είναι τα διαφορετικά σχέδια που παρουσιάζονται στην ελληνική κοινωνία για το μέλλον της» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Τα προβλήματα παραμένουν: η ακρίβεια, οι ανισότητες, η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που έχει την ευθύνη να εκφράσει μια προοδευτική, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για την χώρα. Δεν μπορεί η μόνη επιλογή να είναι ένας αυταρχικός νεοφιλελευθερισμός και μια μονοκρατορία της δεξιάς» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

Και κατέληξε: «Έχουμε μπροστά μας μια πολύ μεγάλη μάχη για την αριστερά, την προοδευτική παράταξη αλλά κυρίως για την κοινωνία και τα λαϊκά συμφέροντα που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε. Θα την δώσουμε συλλογικά, ενωμένα, όλοι και όλες μαζί».

Written by