Θέλει να έχει το λόγο  για τα έργα στη Μεσσηνία

Τη δυνατότητα να ενημερώνεται απευθείας η Περιφέρεια Πελοποννήσου για τα έργα που το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δημοπρατήσει και εκτελεί ή πρόκειται να εκτελέσει στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη.

“Το υπουργείο σας έχει δημοπρατήσει και εκτελεί ή πρόκειται να εκτελέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μια σειρά σημαντικών έργων υποδομής. Τα έργα αυτά αφορούν, είτε σε παρεμβάσεις και νέες κατασκευές σε μεγάλους οδικούς άξονες, είτε σε αντιπλημμυρική προστασία περιοχών της Περιφέρειάς μας.

Δεδομένης της εμπειρίας και εξειδίκευσης των στελεχών των τεχνικών μας υπηρεσιών σε έργα τέτοιου είδους, αλλά και της γνώσης των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής, παρακαλούμε όπως υπάρξει συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα έργα, ει δυνατόν με τους τρόπους που αναφέρουμε, ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εσείς νομίζετε”, αναφέρει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην επιστολή του, ο οποίος έχει ζητήσει και συνάντηση για το θέμα αυτό με τον εν λόγω υπουργό.

Τα έργα στα οποία αναφέρεται στην επιστολή του ο περιφερειάρχης είναι, ειδικότερα, α) ο οδικός άξονας νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος — Μεθώνη, β) η βελτίωση της 9ης εθνικής οδού, στο τμήμα παράκαμψης της Γιάλοβας και γ) η αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών ανάντι και κατάντι του αυτοκινητόδρομου Τσακώνα – Καλαμάτα και της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας.

Written by