Ελεύθερος με όρους ο 22χρονος για το επεισόδιο οπαδικής βίας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο 22χρονος Καλαματιανός που συνελήφθη για το επεισόδιο οπαδικής βίας που συνέβη το βράδυ της Κυριακής σε βάρος 31χρονου, τον οποίο τραυμάτισε ομάδα που φορούσε διακριτικά αντίπαλης ομάδας.

Ο 22χρονος απολογήθηκε για αρκετές ώρες στον ανακριτή και μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Όλα συνέβησαν μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού – ΑΕΚ, όταν ομάδα έξι ατόμων με μπλούζες της ΑΕΚ βγήκαν από κατάστημα όπου παρακολουθούσαν το παιχνίδι και δέχθηκαν επίθεση από οκτώ άτομα που έφεραν διακριτικά της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Οι περισσότεροι δράστες είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ενώ από την Αστυνομία ταυτοποιήθηκαν άμεσα τουλάχιστον δύο που δεν τα είχαν κρύψει. Στον 31χρονο προκάλεσαν τραύματα στο κεφάλι με σπασμένο ποτήρι, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη ο 22χρονος Καλαματιανός, ο οποίος όμως από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δε χτύπησε τον 31χρονο.

Χθες το μεσημέρι παρουσιάσθηκε οικειοθελώς συνοδεία δικηγόρου στον εισαγγελέα κι ένας 20χρονος Αλβανός, που ήταν στην ομάδα των δραστών, ο οποίος και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες.

Written by