Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη της Καλαμάτας

Με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, συναντήθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού και αντικείμενό της ήταν η περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής, η προβολή της Καλαμάτας, καθώς και τα πρώτα δεδομένα από την έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η ανάδειξη της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας ως τουριστικών προορισμών για όλο το χρόνο έγινε πράξη, καθώς, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, η φετινή τουριστική σεζόν ξεκίνησε από τις 19 Φεβρουαρίου.

Επίσης, εκτίμησε ότι οι προοπτικές για τη φετινή χρονιά είναι εξαιρετικές, ενώ τόνισε ότι με το δήμαρχο Καλαμάτας συνεργάζεται αδιάλειπτα και γόνιμα.

Αναλυτικά η δήλωση του Βασίλη Κικίλια έχει ως εξής: «Η ανάδειξη της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας, ως τουριστικών προορισμών όλο το χρόνο, έγινε πράξη. Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ στις 19 Φεβρουαρίου με απευθείας πτήση από το Μόναχο.

Παράλληλα, η πόλη αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς city break προορισμούς για τους Έλληνες, ενώ σταδιακά φιλοξενεί ψηφιακούς νομάδες από όλον τον κόσμο. Όλα αυτά ενισχύουν την τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία, κάτι που σε συνδυασμό με τις μεγάλες τουριστικές και ξενοδοχειακές επενδύσεις δημιουργούν προοπτικές για μια εξαιρετική χρονιά.

Με το δήμαρχο Καλαμάτας έχουμε όλο αυτό το διάστημα μια αδιάλειπτη και γόνιμη συνεργασία και στο πλαίσιο αυτό συζητήσαμε τόσο για την περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών, όπως του Διεθνούς Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, αλλά και της μαρίνας της Καλαμάτας».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δυναμική που αναπτύσσει ο τουριστικός κλάδος, ενώ υπογράμμισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας επένδυσε στον τουρισμό και ενίσχυσε την εξωστρέφεια της περιοχής.

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε: «Ευχαριστώ τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, για την άκρως εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που είχαμε. Η δυναμική που αναπτύσσει ο τουριστικός κλάδος, τα μηνύματα που εισπράττουμε και εμείς από τη γενικότερη πορεία σε όλη την Ελλάδα, είναι ενθαρρυντικά και μας κάνουν να αισιοδοξούμε.

Ως Δήμος Καλαμάτας επενδύουμε στον τουρισμό, επενδύουμε σε δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η αναβάθμιση υποδομών όπως του Διεθνούς Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας, της μαρίνας, του λιμένα, αλλά και η προβολή της Καλαμάτας μέσω του ΕΟΤ, αποτελούν θέματα που όπως συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Τουρισμό θα προχωρήσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα. Είναι βέβαιο ότι συνεργαζόμενοι, υπουργείο, Δήμος και φορείς μπορούμε και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Written by