Το καλοκαίρι επαναλειτουργεί το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Καλαμάτας, τον άλλο μήνα το πρώτο Μ-346 στην 120 ΠΕΑ

“Έρχεται η ώρα για να λειτουργήσει, μέσα στο καλοκαίρι είναι προγραμματισμένο”, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση για την επαναλειτουργία του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο της Καλαμάτας. Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι τον επόμενο μήνα θα έρθει στην Καλαμάτα, στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ, το πρώτο νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ-346…

Ο υπουργός εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καλαμάτας και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την αναπαράσταση σημείωσε για το στρατόπεδο ότι αντιμετωπίζονται “οργανωτικά ζητήματα για να λειτουργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί από την στρατιωτική ηγεσία, με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας”.

Για το αεριωθούμενο νέας γενιάς στην 120 ΠΕΑ ο υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: “Το επόμενο μήνα είναι προγραμματισμένο να αφιχθεί στο Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης, όπως εξελίσσεται της Καλαμάτας, την 120 ΠΕΑ, το πρώτο αεριωθούμενο ιταλικής κατασκευής, ένα από τα δέκα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των Ικάρων μας. Ένα αεροπλάνο σύγχρονο που αν μη τι άλλο ταιριάζει, έχει συνάφεια, με την επόμενη γενιά των Ικάρων που θα κληθούν να γίνουν χειριστές στα πιο σύγχρονα αεροσκάφη που σιγά σιγά προστίθενται στις διαθεσιμότητες της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναφέρομαι στα Ραφάλ. Όπως ξέρετε, έχει έρθει η πρώτη 12αδα και αναμένονται άλλες δύο 6άδες. Και στο μέλλον τα Φ35, η πρόσκληση των οποίων αναμένεται να εξελιχθεί, στα διαδικαστικά της κομμάτια, γιατί θα περάσουν χρόνια ώστε να τα πάρουμε, τις επόμενες μέρες. Η εκπαίδευση των Ικάρων αυτής της ποιότητας και αυτής της ποιότητας της Πολεμικής Αεροπορίας πρέπει να συνεχίζεται απρόσκοπτα και νομίζω ότι το πρώτο αυτό αεριωθούμενο θα συμβάλλει πολύ σε αυτή την προσπάθεια”.

Written by