Μεγάλη κινητικότητα  αναμένεται στην Καλαμάτα

Αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων έχει καταγράψει η φετινή χειμερινή σεζόν, με υψηλές πληρότητες κυρίως στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας, ιδιαιτέρα τις ημέρες των εορτών και των αργιών. Το ταξίδι στο βουνό φαίνεται να επιλέγουν και πολλοί ταξιδιώτες για την «εξόρμηση» τους το τριήμερο της 25ης Μάρτιου (Παρασκευή με  Κυριακή), αλλά και όχι μόνο.

Σχεδόν μια εβδομάδα πριν από την εθνική εορτή, οι προ-κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή και σε κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς είναι άνω του 50%. Μεγάλη κινητικότητα αναμένεται να καταγραφούν και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στην Καλαμάτα (σ.σ. μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις), το Ναύπλιο και τη Ναύπακτο.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα υψηλό ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 62%. Το κόστος διαμονής για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 95 ευρώ έως 180 ευρώ για κατοικίες 80 τ.μ.-90 τ.μ σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο πενθήμερο πριν από την εθνική εορτή αναμένεται η κινητικότητα να ενταθεί και να καταγραφούν υψηλό ποσοστά προ- κρατήσεων. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένεται μεγάλη κινητικότητα και σε «θερινούς» προορισμούς της Πελοποννήσου, καταγράφοντας υψηλές πληρότητες κυρίως στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χωράς μας ιδιαιτέρα τις ημέρες των εορτών και των αργιών.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *