Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες

Ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργασίες για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, έργο με προϋπολογισμό 10.472.000 ευρώ που υλοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στόχος του έργου είναι το πιο πάνω κτήριο υπηρεσιών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα να γίνει ανεξάρτητο ενεργειακά και απολύτως φιλικό προς τους εργαζόμενους σε αυτό, αλλά και προς τους πολίτες που θα το επισκέπτονται.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, προβλέπεται η αφαίρεση όλων των στοιχείων αμιάντου που απομένουν στο κτήριο, όπως επίσης και η καθαίρεση των κατασκευών που έχουν γίνει στον 6ο όροφο, έτσι ώστε αυτό να επανέλθει στο αρχικό του σχέδιο.

Επιπλέον, προβλέπεται η απαλοιφή των εσωτερικών τοίχων εκατέρωθεν του κεντρικού διαδρόμου σε κάθε όροφο, ώστε να γίνει το κτήριο φωτεινό. Στον χώρο που θα προκύψει, ο εσωτερικός διαχωρισμός των γραφείων θα γίνει με κινητά στοιχεία.

Προβλέπεται επίσης αλλαγή των αλουμινένιων παραθύρων και η αντικατάστασή τους από διπλά τζάμια, από την εσωτερική πλευρά των οποίων θα τοποθετηθούν σκίαστρα. Ακόμα, θα υπάρχουν περισσότεροι χώροι υγιεινής ανά όροφο, προσβάσιμοι και για άτομα με αναπηρίες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της μελέτης, το κτήριο επιδιώκεται να έχει μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα και ως εκ τούτου προωθείται η χρήση φωτοβολταϊκών ή ακόμα και γεωθερμίας για τις ενεργειακές του ανάγκες.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *