«Ανοίξτε καθιστοί τους λογαριασμούς ρεύματος»

Να… κάθονται συστήνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας «Ο Ερμής», όταν θα ανοίξουν τους λογαριασμούς ρεύματος για το μήνα Μάρτιο, καθώς κόπηκε η κρατική επιδότηση και δεν υπάρχει πια καμία προστασία γι’ αυτούς.

Σε ενημέρωσή του ο σύλλογος τονίζει πως πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι πολύ μικροί, μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. «Από αρχή του χρόνου η κρατική επιχορήγηση ρεύματος προς τις επιχειρήσεις έχει μειωθεί αισθητά, επαναφέροντας το τελικό κόστος ενέργειας στα αρχικά υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, για το μήνα Μάρτιο ο υπουργός Ενέργειας κ. Σκρέκας αποφάσισε να μηδενίσει την κρατική επιχορήγηση για τις επιχειρήσεις, διατηρώντας τη μόνο για τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις ειδικής δραστηριότητας. Φυσικά, ο εμπορικός κόσμος εξαιρείται, όπως συνηθίζεται, από οποιοδήποτε μέτρο ελάφρυνσης, ενώ αποτελεί και το πειραματόζωο της εκάστοτε κυβέρνησης ως προς την αντίδραση. Δικαιολογία, βέβαια, αποτελεί η αποκλιμάκωση της τιμής του ρεύματος. Ωστόσο, πρόκειται για αποκλιμάκωση σε σχέση με το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο είχε βρεθεί, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει τα φυσιολογικά επίπεδα», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και πίνακα με την πορεία της κρατικής επιχορήγησης ανά μήνα για τις επιχειρήσεις, όπου φαίνεται ότι το Δεκέμβριο η κρατική επιχορήγηση ήταν από 0,034 έως 0,183 ευρώ και για το Μάρτιο μηδενική.

«Συμπερασματικά, καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι προετοιμασμένοι σε σχέση με τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που θα λάβουν σχετικά με την κατανάλωσή της επιχείρησής τους το μήνα Μάρτιο.

Προτείνουμε να ανοίξουν οι συνάδελφοι τους φακέλους των λογαριασμών ενώ βρίσκονται καθιστοί, καθώς όλοι μας έχουμε πλέον μείνει ακάλυπτοι από οποιαδήποτε προστασία σε σχέση με την ενεργειακή κρίση», καταλήγει.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *