Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα πρέπει να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία

«Οι μαζικές κινητοποιήσεις του κόσμου δείχνουν το συλλογικό πένθος και το συλλογικό «ως εδώ» της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε μια κυβέρνηση που εξαπατά τον κόσμο μεταθέτοντας την ευθύνη» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλά και έναν πρωθυπουργό που  έσπευσε πριν ξεκινήσει καν η έρευνα να μιλήσει για την ευθύνη ενός συγκεκριμένου εργαζόμενου. Και να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη ενώ λίγες ώρες μετά έστειλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν μια ειρηνική συγκέντρωση».

«Η χειρότερη παρακαταθήκη που αφήνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι η διάρρηξη εμπιστοσύνης της κοινωνίας με το πολιτικό σύστημα» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας: «Το είδαμε και με την πανδημία, με το κουκούλωμα της υπόθεσης των υποκλοπών και με την μεγάλη κρίση του πληθωρισμού και την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζεται στην οικονομία».

«Οι συγκεντρώσεις όμως εκφράζουν και πιο θεμελιώδη ζητήματα. Το «ως εδώ» του κόσμου αφορά το πώς ζει αυτή η κοινωνία. Και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την ίδια τη ζωή, στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Όποτε και να γίνουν οι εκλογές θα υπάρξει νέα, προοδευτική κυβέρνηση στη χώρα. Που η μεγάλη της δουλειά θα είναι να αποκαταστήσει την σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *