Ενέργεια για τις ανάγκες όλων των νηπιαγωγείων της Καλαμάτας

Την ολοκλήρωση του έργου εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στη στέγη του 10ου-Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος, σημειώνοντας ότι θα παράγεται ενέργεια που θα καλύπτει τις ανάγκες της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας, όλων των νηπιαγωγείων της πόλης, καθώς άλλων εκπαιδευτικών δομών. Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, που επισκέφθηκε το έργο, ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα ανάλογο έργο θα γίνει στο σχολικό συγκρότημα των τεχνικών λυκείων της Παραλίας…

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε: “Ένα σημαντικό έργο, που αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και πλέον μένει η σύνδεσή του με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος επισκέφτηκε το 10ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο και επιλέχθηκε για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων, όπου και ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του έργου Κώστα Μουρτζανό. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και Μαρία Αγγελή, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολική Επιτροπής του Δήμου, Παύλος Κλάδης και ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Δ.Τ.Υ. Παναγιώτης Νασόπουλος.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έργο εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στα σχολεία. Ο αντίκτυπος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο και είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση ων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Μέσω του έργου επιτυγχάνεται η μείωση της ρύπανσης του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πληθυσμού και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στο δώμα του 10ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Καλαμάτας, εγκαταστάθηκε Φωτοβολταϊκό (Φ/Β) σύστημα NET METERING εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, εγκατεστημένης ισχύος 74,65 kWp, ο οποίος θα διασυνδεθεί στο δίκτυο Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ. Συνολικά τοποθετήθηκαν 113 πάνελ, τα οποία θα παράγουν ανά έτος περίπου 120.000 kWh. Τονίζεται ότι ο σταθμός θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του 10ου Δημοτικού Σχολείου (περίπου17-18.000 kWh ανά έτος), των Νηπιαγωγείων του Δήμου και μέρος δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «H διαδικασία  τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στο 10ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας ολοκληρώνεται. Τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά θα καλύπτουν όχι μόνο τις ενεργειακές ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου αλλά και αυτές όλων των νηπιαγωγείων και ορισμένων ακόμη δημοτικών. Ο Δήμος Καλαμάτας κινείται σταθερά προς την κατεύθυνση της κλιματικής ουδετερότητας και η προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας συνεχίζεται. Ήδη, έχω δώσει κατευθύνσεις ώστε τα επόμενα φωτοβολταϊκά να τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ στην Παραλία»”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *