Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, σήμερα, Τετάρτη, αποφάσισε το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας. Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε την απεργία ζητώντας, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, να αποδοθούν ευθύνες για το «δολοφονικό έγκλημα» και να μπει τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις.  Από την πλευρά του το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας υπογραμμίζει ότι αίτημα είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας, σημειώνοντας ότι οι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία εργάζεται τόσο εξαντλητικά που το λάθος θα μπορούσε ίσως να είναι αναπόφευκτο…

Το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του καλεί «στη συγκέντρωση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας την Τετάρτη 08-03-23 στο παλιό Δημαρχείο 10.30 π.μ.

Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, πέραν της στεναχώριας, γέμισε όλους μας και οργή. Οργή γιατί τόσοι νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν άδικα για άλλη μια φορά. Οργή γιατί ενώ οι συνδικαλιστές είχαν αναδείξει πολλές φορές τα προβλήματα που υπήρχαν στις υποδομές και τον εξοπλισμό, οι διοικούντες απαντούσαν μόνο με εξώδικα.

Το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν είναι μονάχα ένα ανθρώπινο λάθος. Αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών απαξίωσης και υποβάθμισης του σιδηροδρόμου ως δημοσίου μέσου μεταφοράς.

Χρέος μας αποτελεί να γίνουμε η φωνή των νεκρών, να  απαιτήσουμε την διαλεύκανση του εγκλήματος και την αποτροπή άλλων παρόμοιων συμβάντων. Γιατί αύριο – μεθαύριο μπορεί να φταίει ο γιατρός που δούλευε 40 ώρες άυπνος και έκανε ένα λάθος. Να φταίει ο νοσηλευτής που δούλευε σερί βάρδιες με 60 ασθενείς υπό την ευθύνη του και έκανε ένα λάθος στη νοσηλεία. Να φταίει ο τραυματιοφορέας που επειδή χάλασε το ασανσέρ δεν μπόρεσε να μεταφέρει γρήγορα τον ασθενή. Χρέος μας αποτελεί η διεκδίκηση της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *