«Κρυμμένοι» θησαυροί της Καλαμάτας “χαμένοι” σε ακατάλληλους χώρους

H Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτα “Α. Τάσσος”, αλλά και αυτή που ανήκει στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη της πόλης, “κρύβουν” σημαντικά έργα τέχνης Ελλήνων καλλιτεχνών, χωρίς ωστόσο αυτά… να εκτίθενται στο κοινό, αφού υπολειτουργούν και δεν μπορούν να γίνουν λειτουργικές προς όφελος τόσο του φιλότεχνου κοινού της πόλης όσο και των επισκεπτών της.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα, έπειτα από ερώτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλη Μάκαρη. Μάλιστα, προς επίρρωση των λεγομένων του επικαλέστηκε σχετικό δημοσίευμα της Κυριακής Αξιώτη στην ιστοσελίδα ethnos.gr.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναγνώρισε το πρόβλημα και υποστήριξε ότι έχουν ήδη εξεταστεί διάφορες λύσεις για την αντιμετώπισή του. Αυτή που φαίνεται να προκρίνεται είναι μαζί με τη μεταφορά της Σχολής Χορού στο Μέγαρο Χορού, στον ίδιο χώρο να δημιουργηθεί και αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Έτσι, θα απελευθερωθεί χώρος στο Ιστορικό Δημαρχείο, που θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες έκθεσης των “κρυμμένων” θησαυρών της Καλαμάτας. Βέβαια, θα υπάρξει χώρος και στο “Ζουμπούλειο” με τη μεταφορά της Σχολής Χορού, αλλά ο δήμαρχος σχολίασε ότι το Ιστορικό Δημαρχείο είναι προσφορότερη λύση.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *