Αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας

Με την εγκατάσταση του συνεργείου του αναδόχου εργολάβου, εκκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες οι εργασίες για την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην ηλεκτρικής εταιρείας.

Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό μελέτης 831.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α. 24%, που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και Εθνικούς Πόρους, έχοντας ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Το κτίριο θα ανακατασκευαστεί και θα στεγάσει τα γραφεία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας, ενώ θα διαθέτει χώρους για πρόβες και για το βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕΚ, καθώς και για άλλες δραστηριότητες.

Η μελέτη για την αποκατάσταση του κτηρίου είναι δωρεά του αρχιτεκτονικού γραφείου του Γιώργου και της Ντονατέλας Κυριακοπούλου.

Αυτοψία, κατά την οποία έλαβε ενημέρωση για την πορεία και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και τον επιβλέποντα μηχανικό της Υπηρεσίας.

Ήδη, σε πρώτη φάση, εκτελούνται εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης μπαζών, ενώ αμέσως μετά προβλέπεται η ενίσχυση του κτηρίου με εσωτερικούς μανδύες και η αποκατάσταση της υπάρχουσας λιθοδομής.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *