Σχεδιασμός για φοίτηση 1.000  σπουδαστών εμποροπλοιάρχων και μηχανικών

Άκρως θετικά για τη Μεσσηνία είναι τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ του βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Κι αυτό, γιατί, όπως φαίνεται, η ίδρυση και λειτουργία Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στην Μπούκα προχωρά και σύντομα θα αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο ανάπτυξης, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και του νομού γενικότερα.

Ειδικότερα στο δελτίο Τύπου του βουλευτή Μεσσηνίας αναφέρονται και τα εξής: “Από την πρώτη μου συνάντηση, για το θέμα, με τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη στις 29/9/2022 και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί η Προμελέτη και τα Χωροταξικά Σχέδια. Στην Ακαδημία θα περιλαμβάνονται και Κέντρα Μετεκπαίδευσης ΚΕΣΕΜ, Αθλοπαιδιές, Πισίνες, καθώς και Εστίες, που θα χρησιμοποιούνται τους καλοκαιρινούς μήνες, για διακοπές οικογενειών των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Η Ναυτική Ακαδημία στη Μεσσήνη θα είναι μεγαλύτερη από τη Σχολή στον Ασπρόπυργο και θα φοιτούν περίπου 1.000 σπουδαστές εμποροπλοίαρχοι και μηχανικοί.

Προβλέπεται, επίσης, ο εμπλουτισμός της Ακαδημίας με νέες ειδικότητες, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ναυτιλίας όπως: κυβερνοασφάλεια, ψηφιοποίηση, κυβερνήτες σκαφών αναψυχής και ηλεκτρολόγοι.

Μέχρι στιγμής έχει περατωθεί και η μελέτη για το ΣΔΙΤ, με την οποία άμεσα θα κατατεθεί πρόταση στη Γραμματεία Επενδύσεων, για χρηματοδότηση της κατασκευής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Για το σκοπό αυτόν, την προσεχή εβδομάδα θα υπάρξει και συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Όπως σημείωσε ο υπουργός κ. Πλακιωτάκης, οι προοπτικές είναι μεγάλες, αφού υπάρχει τεράστιο έλλειμμα, στην παγκόσμια Εμπορική Ναυτιλία, σε ποιοτικούς αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, το οποίο υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025 θα ανέλθει σε 90.000 άτομα. Πρόσθεσε ακόμη ότι η υπό ίδρυση Ναυτική Ακαδημία στη Μεσσήνη θα αυξήσει και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας.

Ευχαρίστησα τον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και το γενικό γραμματέα κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, για τον εξαιρετικό σχεδιασμό της ίδρυσης και λειτουργίας της Πρότυπης Ναυτικής Ακαδημίας στη Μεσσήνη, την άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών, καθώς και για την έμπρακτη βούλησή τους, από την πρώτη στιγμή, ώστε να προχωρήσουν όλα γρήγορα».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *